Duitse vastgoedbelegger Patrizia Immobillien heeft in één keer maar liefst 1300 woningen in Nederland opgekocht. Om dit mogelijk te maken, moest het bedrijf een aankoopprijs van 152,5 miljoen euro neerleggen. Omdat het om een grote deal ging, werd de verkoop van de woningen begeleid door vastgoedadviseur CBRE. De vastgoedadviseur verklaart dat het om de grootste woningvastgoeddeal van de afgelopen anderhalf jaar gaat.

Totaal 1275 woningen verkocht

De transactie betreft een deal met bijna 1300 woningen, 1275 om precies te zijn. Het gaat voornamelijk om appartementen, maar er zijn ook vier bedrijfspanden en vijfhonderd parkeerplaatsen verkocht. Het merendeel van de verkochte woningen die nu onder de portefeuille van Patrizia Immobillien vallen, liggen in Amsterdam, Zwolle, Dordrecht en Den Bosch. De panden waren eerder eigendom van zeven vastgoedfondsen, die samen beheerd worden door Holland Immo Group. Waarom Holland Immo Group van de appartementen, bedrijfspanden en parkeerplaatsen af wilde, is overigens niet bekend.

Niet de eerste woningen in Nederland

De woningen die nu door Patrizia opgekocht zijn, zijn niet de eerste woningen die de Duitse vastgoedbeheerder in ons land heeft gekocht. Zo nam het bedrijf vorig jaar bijvoorbeeld voor meer dan 300 miljoen euro aan winkelvastgoed over, verspreid over verschillende winkelpanden in het gehele land. Patrizia heeft op dit moment nu voor ongeveer 1,1 miljard euro aan panden in beheer in ons land en dit wordt in de toekomst waarschijnlijk alleen maar meer.

Dat er nog zo veel Nederlandse woningen verkocht worden aan vastgoedinvesteerders in het buitenland, is goed nieuws. Dit betekent namelijk dat de Nederlandse markt voor vastgoedinvesteerders nog altijd erg interessant is en dit is natuurlijk een goed teken. Zeker het feit dat Patrizia ruim 150 miljard euro wilde betalen voor de Nederlandse woningen, zegt veel over de populariteit van Nederlands vastgoed. Ook zegt het iets over de woningmarkt van dit moment, die blijkbaar nog interessant genoeg is om dit soort grote investeringen te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *