Het is een universeel doel voor bijna iedereen die de supermarkt instapt: zoveel mogelijk geld besparen. Dit wordt je in eerste instantie al moeilijk gemaakt door de indeling van de supermarkt, die gebouwd is om consumenten zoveel mogelijk te prikkelen en verleiden. Lees verder als je hier immuun voor wilt worden en vanaf nu zo goedkoop mogelijk boodschappen wilt doen in de supermarkt.

 1. Sla de kant-en-klaar maaltijden over
  Gezonder en beter voor je portemonnee. Als je zelf friet frituurt, is dit veel goedkoper en sneller dan een patatje halen. Zelfs als je een keer per week een frietje of een pizza koopt, levert het zelf frituren of afbakken een voordeel op van honderden euro’s per jaar.
 2. Minder contant geld mee
  Ga niet zomaar met contant geld op stap als je boodschappen gaat doen. Kies in plaats daarvan een budget dat past bij jouw ideale uitgavenpatroon. Als je van tevoren opschrijft wat je wilt kopen en daarvoor een vastgesteld bedrag meeneemt, kun je ook niet in de verleiding komen om hier overheen te gaan.
 3. Zo vers mogelijk
  Meestal zijn onbewerkte, verse groenten en fruit goedkoper en gezonder. Een uitzondering op deze regel is bevroren groente en fruit dat, omdat het wordt ingevroren als het nog vers is, eigenlijk net zo gezond is.
 4. Contant bedrag pinnen
  Heb je je eigen pingedrag niet in de hand en vind je het moeilijk om binnen je eigen je budget te blijven? Je kunt jezelf helpen door iedere week een contant bedrag te pinnen voor de huishouding. Onthoud dat je dit zo goed mogelijk moet besteden, want op een gegeven moment is het weg.
 5. Blijf prijzen vergelijken
  Zelfs al zijn bepaalde producten in de aanbieding en wordt dit met grote borden aangegeven in de supermarkt, kan het zijn dat hetzelfde product in een andere supermarkt zonder aanbieding al voordeliger is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *