Veel mensen denken bij het woord ‘beleggen’ meteen aan woorden als ‘aandelen’, ‘binaire opties’ en ‘CFD’s’, maar er zijn andere manieren om jouw vermogen te vergroten door een slimme investering. Ben je een groot liefhebber van wijn en denk je dat je voldoende wijnkennis hebt om slimme investeringen te doen in deze drank? Dan kun je ook topwijnen opkopen, om deze wijnen vervolgens te bewaren en in prijs te laten stijgen. Is de prijs van een specifieke topwijn op zijn hoogtepunt, dan kun je deze wijn verkopen om flinke winst te maken. Lijkt deze vorm van het vergroten van het vermogen je wel interessant? Lees dan in dit artikel welke tips je kunt raadplegen om de beste investeringen te doen bij het kopen van wijn.

Tip 1: investeer alleen in wijnen met bewaarpotentieel

Sommige wijnen kunnen prima voor vele jaren bewaard worden, terwijl andere wijnen na een jaar bewaren al niet meer goed smaken. De enige manier om succesvol te zijn bij het investeren van geld in topwijnen, is door jouw geld te steken in een fles wijn met bewaarpotentieel. Dit betekent dat je jouw geld alleen uitgeeft aan een wijnsoort die je gemakkelijk kunt bewaren en die na het lang bewaren van de wijn nog steeds heerlijk is.

Tip 2: kies voor de grote wijnhuizen

Natuurlijk kan het interessant zijn om een vrij onbekende wijn te kopen en af te wachten wat de prijs van deze wijn gaat doen door de jaren heen, maar je kunt over het algemeen beter in wijnen van grote wijnhuizen investeren. De wijnen van grote wijnhuizen worden namelijk beter verkocht, wat betekent dat je gemakkelijker geld kunt verdienen met een investering in de wijnen van deze wijnhuizen. Koop je van een klein en onbekend wijnhuis, dan is de kans groot dat je jouw wijnfles niet verkocht krijgt na een flinke prijsstijging en dus voor niets geld hebt geïnvesteerd.

Tip 3: wees geduldig

Het verdienen van geld door in wijn te investeren kan veel tijd kosten. Ga er dus niet vanuit dat je jouw ingekochte wijn binnen een jaar met flinke winst kan verkopen, maar wees geduldig en laat je wijn staan tot je echt flinke winst kan maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *