Als er een aandeel is dat steeds maar in waarde blijft stijgen, is het wel het aandeel van Amazon. Het aandeel is al maanden aan het stijgen, maar hier lijkt maar geen einde aan te komen. De mijlpaal van 800 dollar per aandeel is al lang bereikt, maar dit was al lang niet meer het nieuwe doel volgens analisten. Dit is het doel van 1000 dollar, dat mogelijk op zeer korte termijn gaat worden door het bedrijf.

Een goed jaar voor Amazon

Het jaar 2016 is zeker een goed jaar geweest voor het aandeel van Amazon. Sinds het begin van dit jaar is het aandeel met maar liefst 30 procent gestegen, een percentage dat overeen komt met een waarde van ongeveer 200 dollar. Je zou denken dat er nu niets meer in de pot zit voor Amazon, maar volgens analisten is dit zeker niet het geval. Zij denken dat de stijgende lijn van Amazon zich nog wel even voort blijft zetten, zeker tot het aandeel van het bedrijf de waarde van 1000 dollar bereikt heeft (en hierna mogelijk nog meer!).

Koersdoel Amazon naar 1000 dollar

Grote analisten als Evercore, RBC en Bernstein menen het serieus met het aandeel van Amazon en hebben het koersdoel van het aandeel de afgelopen weken naar de waarde van 1000 dollar verhoogd. Afgelopen woensdag sloot de grote bank Cantor Fitzgerald zich nog bij dit rijtje analisten aan. Analist Youssef Squali geeft aan dat de bank het koersdoel niet zomaar verhoogd heeft. Hij ziet nog meer potentie in Amazon door enkele factoren, namelijk het nog steeds groter worden van de e-commerce markt, het feit dat Amazon nauwelijks concurrentie heeft op de e-commerce markt, Amazons abonneedienst Prima die steeds groter en succesvoller wordt en het feit dat Amazon voor steeds meer mensen het beginpunt wordt van hun zoektocht naar producten.

Wij wachten met spanning af wat het aandeel van Amazon gaat doen, maar zijn zeker van mening dat de top nog niet bereikt is voor het succesvolle bedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *