Wie nu iets bij Amazon wil kopen, moet dit via de webwinkel doen. Het bedrijf is online georiƫnteerd en heeft daarom geen fysieke winkels, maar enkel een (ontzettend grote en populaire) online shop. Hier gaat in de toekomst verandering in komen, want uit interne documenten van Amazon blijkt dat het bedrijf van plan is om maar liefst 2000 supermarkten te openen. Het gaat niet om een plan op de lange termijn, maar een plan dat binnen twee jaar uitgevoerd moet worden. Dit betekent dat er binnen twee jaar tijd 2000 supermarkten geopend worden door het nu nog enkel online aanwezige bedrijf.

Amazon voert omgekeerde strategie uit

Waar veel merken er juist voor kiezen om fysieke winkels te laten gaan en hun online business verder uit te bouwen, gaat Amazon de andere kant op. Een vreemde stap, maar hier heeft Amazon wel goed over nagedacht. Het bedrijf wil simpelweg een strategie waar niet alleen een online shop in zit, maar stenen winkels ook een kans krijgen.

Amazon start met pilot van twintig winkels

Business Insider, die de documenten van Amazon in handen kreeg, claimt dat de online retailer niet zomaar begint met bouwen. Eerst start het bedrijf met een korte pilot, waarbij er ongeveer twintig winkels geopend worden in enkele grote Amerikaanse steden. Op basis van de prestaties van deze winkels, moeten er uiteindelijk snel honderden nieuwe winkels bij komen. Niet alleen in de grote steden, maar ook in kleinere Amerikaanse steden.

De eerste winkels zouden in ieder geval in de steden Las Vegas, New York en Miami komen. In welke andere steden de pilot van Amazon gedraaid wordt, is nog niet bekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *