De S&P 500 index ondergaat op dit moment een grote en belangrijke verandering die mogelijk grote gevolgen heeft voor investeerders in Amerika. Welke verandering dit is en hoe de Amerikaanse beleggers met deze verandering om moeten gaan, lees je in dit artikel.

S&P 500 flink aan het veranderen: wat is er aan de hand?

De S&P 500 index met de 500 grootste Amerikaanse bedrijven is sinds het jaar 1999 verdeeld in tien brede sectoren. Deze verdeling is belangrijk voor investeerders, aangezien de verdeling ervoor zorgt dat zij spreiding aan kunnen brengen in hun portefeuille en toch binnen dezelfde index kunnen blijven.

Nu gaat er een hoop veranderen, want vanaf 1 september van dit jaar komt er een elfde sector bij op de S&P 500. Het gaat om de sector ‘vastgoed’, die vanaf 1 september als zelfstandige sector gezien zal worden en uit de bredere financiële sector gehaald wordt.

Investeerders moeten portefeuille aanpassen

Door het toevoegen van een nieuwe sector aan de S&P 500, moeten investeerders hun portefeuille gedwongen aanpassen. De financiële sector zal na de verandering een kleinere weging hebben in de totale index, terwijl de nieuwe sector en vastgoedfondsen juist een grotere weging krijgen door het krijgen van een zelfstandige index. Om dezelfde spreiding in de portefeuille te houden, betekent dat beleggers hier rekening mee moeten houden en bepaalde beleggingsproducten moeten aankopen en verkopen.

Of deze ontwikkeling bij de S&P 500 index echt voor veel veranderingen gaat zorgen bij Amerikaanse beleggers, is nog even afwachten. Wel is het interessant om te weten dat er vanaf 1 september het een en ander gaat veranderen in Amerika, waar jij als belegger mogelijk ook mee te maken kunt krijgen. Houd de veranderingen in Amerika dus goed in de gaten en je bent altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de beleggingswereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *