De barbecue die de Postcode Loterij aan 19.000 deelnemers van de loterij cadeau heeft gegeven, blijkt ondeugdelijk te zijn. Dit blijkt uit een brief die de loterij zelf heeft rondgestuurd om prijswinnaars met de barbecue te waarschuwen voor het gevaar van dit cadeau.

Barbecue Postcode Loterij wordt te heet

Eerder dit jaar bood de Postcode Loterij een luxe barbecue aan, die deelnemers van de loterij konden winnen of voor 39 euro konden aanschaffen (in plaats van de adviesprijs van 99,99 euro). Het leek een mooie prijs of in ieder geval een mooie deal met flinke korting, maar al snel begonnen gebruikers van de barbecue te klagen over het apparaat. De witte ketel van de barbecue, waar de kolen in opgeslagen worden tijdens het barbecueën, zou namelijk te heet worden. Volgens de Postcode Loterij kan dit gevaarlijke situaties opleveren en daarom adviseert de loterij de gebruikers om de barbecue niet langer te gebruiken.

“We vinden het een zeer vervelende situatie en nemen de klachten zeer serieus”, aldus een woordvoerder van de loterij. “Al moet het goed gaan als mensen de instructies in de handleiding volgen, het is beter de barbecue niet meer te gebruiken om gevaarlijke ongelukken te voorkomen.”

Linke onderdeel wordt vervangen

Om geen risico te nemen, vervangt de Postcode Loterij het linke onderdeel bij alle gewonnen en gekochte barbecue. De nieuwe ketel wordt eind oktober bij de gebruikers thuisbezorgd en hoewel dit te laat is om de barbecue dit jaar nog te testen, is het wel netjes van de loterij om het probleem op deze manier op te lossen.

De oude ketel van de barbecue kan na ontvangst van het nieuwe onderdeel worden teruggestuurd, waarna de ketels gerecycled worden. Overigens gaat het alleen om modellen uit het jaar 2016 en zijn er over de modellen van 2014 en 2015 geen klachten.

Veilig meespelen? Dan kun je beter online lotto spelen voor hoge geldprijzen, bijvoorbeeld met de Poweball loterij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *