Als je erover denkt om te investeren in een bedrijf door aandelen te kopen, ga je natuurlijk op onderzoek uit om te ontdekken of het kopen van aandelen bij het bedrijf in kwestie inderdaad een goede investering is. Kom je er tijdens jouw onderzoek achter dat het bedrijf waarin je wil investeren enkele jaren geleden een keertje verlies heeft gemaakt en twijfel je nu of je moet investeren in dit bedrijf? Lees dan in dit artikel wat je in dit geval het beste kunt doen.

Het verleden zegt veel over het heden

Het verleden van een bedrijf zegt natuurlijk niet alles over het heden en de toekomst, maar je kunt zeker je conclusies trekken als een bedrijf in het verleden verlies heeft gemaakt. Een bedrijf dat in het verleden verlies heeft gemaakt, heeft namelijk meer kans om in het heden of in de nabije toekomst nog eens verlies te maken. Bedrijven die altijd succesvol zijn geweest, lopen dit risico minder. Heb je ontdekt dat een bedrijf in het verleden verlies heeft gemaakt, dan betekent dit dus over het algemeen dat het beter is om niet in dit bedrijf te investeren.

Investeren in bedrijf met verlies in het verleden: uitzonderingen

Over het algemeen is het beter om te investeren in een bedrijf dat alleen nog maar winst heeft gemaakt, maar er zijn enkele uitzonderingen waarbij je wel kan investeren in een bedrijf dat in het verleden een keer verlies heeft gedraaid. Heeft het bedrijf een doorstart gemaakt met een compleet nieuwe strategie die lijkt te werken, heeft het eerder geleden verlies van het bedrijf te maken met een economische ontwikkeling en is deze economische ontwikkeling nu niet meer van toepassing of is er een nieuwe directie die veel beter presteert dan de oude directie die actief was bij het verliesgevende jaar, dan kun je wel investeren in het bedrijf. Omdat de directe reden van het verlies in het verleden nu weggenomen is, is de kans namelijk kleiner dat het bedrijf nogmaals verlies maakt. Natuurlijk heb je deze zekerheid niet, maar het is wel een kleiner risico.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *