Heb jij jezelf voorgenomen om volgend jaar te starten met beleggen, zodat je jouw vermogen flink kunt vergroten? Lees dan in dit artikel welke drie stappen je moet volgen als je in het nieuwe jaar wil beginnen met beleggen en je weet zeker dat je een vliegende start maakt. Sla je een van de stappen in dit artikel over, dan is de kans groot dat je te overhaast begint met beleggen en dat dit negatief uitpakt. Lees de informatie in dit artikel daarom goed door en volg de stappen op, zodat je zeker weet dat jouw keuzes van volgend jaar goed uitpakken.

Stap 1: verzamel zo veel mogelijk informatie

Of je nu in aandelen wil beleggen, wil starten met beleggen in CFD’s of juist in valuta wil speculeren: je kunt niet de juiste beslissingen maken als je niet genoeg weet over de beleggingsproducten waar je in investeert. Ga daarom nooit zomaar aan de slag met speculeren, maar doe eerst zo veel mogelijk informatie op om jouw kennis te vergroten en als een echte expert de beleggingsmarkt te betreden.

Stap 2: open een demo account en start met oefenen

Als je jouw kennis over beleggen hebt vergroot, denk je misschien dat je meteen kunt beginnen met speculeren. Toch is dit zeker niet het geval, want naast kennis heb je ook de juiste vaardigheden nodig om goed te kunnen speculeren. Daarom ga je niet meteen beginnen met speculeren als je meer te weten bent gekomen over beleggen, maar ga je na het vergroten van de kennis aan de slag met het verbeteren van de vaardigheden. De beste manier om dit te doen, is door een demo account te openen en te starten met het oefenen met beleggen. Dit doe je met nep geld, zodat je geen risico loopt en toen kan oefenen met speculeren.

Stap 3: een echt account aanmaken en beginnen

Als je genoeg hebt geoefend, maak je een echt account aan en kun je meteen beginnen met speculeren om jouw kennis en vaardigheden in de praktijk in de zetten om flinke rendementen te behalen. Overigens is het wel verstandig om op zoek te gaan naar de juiste broker om een account aan te maken, want bij sommige brokers krijg je een flinke bonus na het aanmaken van een account.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *