Omdat het sparen van geld steeds minder oplevert door de lage sparrente, kiezen steeds meer mensen ervoor om hun geld te investeren in beleggingsproducten. Wil jij ook starten met handelen op de beurs, maar heb je dit nog nooit gedaan? Lees dan de tips voor beginnende beleggers in dit artikel en gebruik deze tips om jouw beleggingen zo succesvol mogelijk in te steken.

Tip 1: waak voor te hoge verwachtingen

Met beleggen kun je mooie winsten maken, maar je moet niet verwachten dat je jouw inzet in het eerste jaar verdubbelt. Zeker als beginnende belegger zal het even duren voor je echt veel winst hebt gemaakt en is het dus belangrijk om geduld te hebben. Je kunt meer investeren om meer winst te maken, maar als beginnende belegger is dit niet zo verstandig. Verwacht dus niet te veel van je eerste jaren als belegger, maar neem genoegen met de kleine eerste winsten die je maakt en bouw je winsten langzamerhand uit als je wat meer ervaring hebt.

Tip 2: heb geduld en houd posities langer aan

Soms duurt het even voor je kunt profiteren van een beslissing die je op de beurs gemaakt hebt. Heb je een aandeel gekocht, dan moet je bereid zijn om dit aandeel voor langere tijd aan te houden en dus pas later van de winst van het aandeel te profiteren. Wees niet te gehaast, maar wacht rustig af tot je van jouw beslissing kunt profiteren door winst te behalen.

Tip 3: let op bedrijfseconomische factoren

Sommige mensen laten de keuzes die ze maken veel te veel afhangen van zaken als de competenties van het management, de vraag op de markt en interne betrekkingen van het bedrijf. Dit soort factoren hebben inderdaad invloed op de waarde van een aandeel, maar je moet niet alleen op dit soort zaken letten. Bedrijfseconomische factoren zijn nog altijd het belangrijkst als het aankomt op beleggen, want dit soort factoren hebben een veel grotere invloed op het reilen en zeilen van een organisatie dan bijvoorbeeld de geschiktheid van het management.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *