Tot enkele jaren geleden was het alleen mogelijk voor professionele beleggers om te investeren in AEX weekopties, maar acht jaar geleden zijn weekopties ook voor particuliere beleggers ingevoerd. Sinds het invoeren van weekopties voor particuliere beleggers, is er een flinke toenemende belangstelling in dit AEX beleggingsproduct. Wat AEX weekopties precies zijn en waarom veel particuliere beleggers in dit beleggingsproduct investeren, lees je in dit artikel.

AEX weekopties: een korte introductie

AEX weekopties zijn weekopties op de AEX-index. De opties hebben, zoal de naam het al verklapt, altijd een looptijd van een week. Zo lopen de AEX weekopties altijd van vrijdag tot en met de daaropvolgende vrijdag en kan de looptijd nooit korter of langer uitvallen. Vooral voor mensen die het prettig vinden om met korte termijn handelsstrategieën te handelen op de markt, zijn de AEX weekopties interessant. Mensen die liever op lange termijn handelen, kunnen zich beter niet gaan verdiepen in de AEX weekopties met korte looptijd.

De voordelen van het handelen in AEX weekopties

De reden dat AEX weekopties zo populair zijn onder particuliere beleggers, heeft te maken met het feit dat het handelen in AEX weekopties enkele interessante voordelen met zich meebrengt. Het eerste voordeel van het handelen in weekopties op de AEX-index, is het feit dat deze opties een korte looptijd hebben. Door deze korte looptijd treedt er een extra hefboomwerking op, wat betekent dat eventuele winsten snel op kunnen lopen. Een ander belangrijk voordeel van het handelen in AEX weekopties, is het feit dat de premie voor een weekoptie over het algemeen lager is dan de premie van een maandoptie. Dit betekent dat je minder hoeft te betalen om in weekopties te handelen dan om te investeren in AEX maandopties.

Overigens moet je wel goed opletten bij het handelen in AEX weekopties, want de hefboomwerking van de opties kan het verlies van de beleggingsproducten ook snel verdubbelen. Niet alleen de winst kan dus hoger uitvallen door het hefboomeffect, maar ook het mogelijke verlies. Handel je slim in weekopties, dan heb je hier echter geen last van en profiteer je alleen van de hefboomwerking door jouw winst flink hoger te laten worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *