Als de elektrische revolutie doorzet als de revolutie op dit moment aan het doorzetten is, zou een investering in koper wel eens cruciaal kunnen worden. De elektrische revolutie wordt veroorzaakt door het feit dat de wereldwijde middenklasse steeds verder groeit. Door de groei van het aantal mensen dat onder de middenklasse valt, stijgt de behoefte aan elektrische apparaten en op deze manier wordt de elektrische revolutie aangejaagd. De grootste winnaar achter deze revolutie? Volgens experts is dat koper.

De elektrische revolutie en koper

De reden dat koper de grote winnaar is achter de elektrische revolutie, heeft ermee te maken dat de grondstof hoe dan ook nodig is voor de geleiding van stroom. Nieuwe energietechnologie├źn maken zelfs meer gebruik van de grondstof, bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van de elektrische auto. Kijken we naar de hoeveelheid koper in een elektrische Tesla, dan zien we dat hier drie keer zo veel koper in zit als in een traditioneel benzineauto. Kortom: het aantal elektrische apparaten groeit, het aantal elektrische apparaten met een grotere hoeveelheid koper groeit ook en dit zie je zeker terug in de prijs van koper.

Kopervraag China groeit hard

De voornaamste aanjager van de groeiende vraag naar elektriciteit en dus naar koper, moet uit China komen. In maart van dit jaar importeerde het land maar liefst 39 procent meer koper dan in maart van vorig jaar, zo blijkt uit een onderzoek van Business Insider. Onderliggend speelt ook mee dat de middenklasse in China steeds groter wordt en dat er steeds meer hoogopgeleiden in China wonen, waardoor er meer elektrische apparaten verkocht worden in het land en de vraag naar koper nog verder stijgt.

Niet alleen door de stijgende productie van elektrische apparaten in China stijgt de vraag naar koper, maar ook door de stijgende vraag naar elektrische producten in het land zelf wordt de vraag naar koper alsmaar groter. En hoe groter de vraag, hoe hoger de prijs van koper wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *