Zeker in economisch onzekere tijden kiezen veel beleggers ervoor om hun beleggingsportefeuille uit te breiden met goud. Goud is niet alleen populair onder beleggers door de hoge waarde van het beleggingsproduct, maar ook vanwege het lage risico dat een investering in goud met zich meebrengt. Twijfel jij om te investeren in goud? Lees dan in dit artikel van welke voordelen je profiteert als je dit inderdaad doet en laat je overtuigen om in economisch onzekere tijden goud aan te schaffen.

Voordeel 1: goud heeft een vaste waarde

Een groot voordeel van goud als beleggingsproduct, is dat dit product een vaste waarde heeft. Zelfs als er sprake is van economisch onzekere tijden met deflatie, minder koopkracht en minder vertrouwen in de economie, blijft goud een veilige vluchthaven voor beleggers. Het is dan ook erg verstandig om je beleggingsportefeuille uit te breiden met een bepaalde vorm van goud (fysiek of op waardepapier), want dit is een goede aanvulling van de beleggingsportefeuille met meer risicovolle producten.

Voordeel 2: goud heeft een universele waarde

Bij het investeren in aandelen, kun je per ongeluk slechte aandelen van een verkeerd bedrijf kopen. Koop je goud, dan kun je deze verkeerde keuze nooit maken. Er is namelijk geen goud of slecht fout, want goud heeft een universele waarde. In welk goud je ook investeert: je maakt een slimme beslissing en kunt het eigenlijk niet fout doen.

Voordeel 3: je kunt zelf kiezen hoe je investeert

Tot slot kun je zelf kiezen hoe je in goud investeert. Wil je graag fysiek goud in handen hebben om het idee te hebben dat je inderdaad in een specifiek product hebt belegd, dan kun je fysiek goud aanschaffen in de vorm van gouden munten of goudstaven. Heb je geen zin om gouden munten en goudstaven op te moeten slaan of heb je hier simpelweg geen plek voor, dan kun je ook investeren in goud in de vorm van een waardebewijs. Dit betekent dat je geld betaalt voor een papiertje met een bepaalde hoeveelheid goud, zonder dat je dit goud daadwerkelijk in fysieke vorm krijgt en moet opslaan. Het goud is wel van jou, maar je hoeft het niet op te slaan.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *