Olie is een kostbare grondstof die niet alleen veel gebruikt wordt in de industrie, maar ook vaak door beleggers gebruikt wordt om flinke rendementen te behalen. Beleggen in grondstoffen is de afgelopen jaren erg populair geworden en omdat olie een gewilde grondstof is, kiezen veel beleggers ervoor om in deze grondstof te investeren en op deze manier het vermogen te vergroten. Lijkt het beleggen in olie jou ook wel wat en ben je benieuwd hoe je dit kunt doen? Lees dan in dit artikel welke twee mogelijkheden je hebt als je jouw vermogen in olie wil steken en start direct met beleggen.

Beleggen in olie: investeren in aandelen

De eerste manier om in olie te investeren, is door in aandelen van olieproducerende bedrijven te investeren. Dit betekent dat je naar een olieproducerend bedrijf op zoek gaat, bekijkt of dit bedrijf goede zaken doet en vervolgens een of meerdere aandelen bij het bedrijf koopt. Enkele voorbeelden van bedrijven waar je aandelen van kunt kopen om in olie te beleggen, zijn Exxon Mobil (Amerika), Total (Frankrijk), Shell (Nederland en Groot-Brittannië), Petrobras (Brazilië) en Statoil (Noorwegen). Wil je de beste aandelen kopen, dan wordt aangeraden om je goed te verdiepen in de diverse bedrijven door de jaarcijfers door te lezen, hun prognoses voor de toekomst te bekijken en je te verdiepen in de directie van het bedrijf en vervolgens het beste bedrijf te kiezen.

Beleggen in olie: investeren in EFT’s of trackers

Daarnaast is het niet alleen mogelijk om aandelen te kopen en op deze manier te investeren in olie als grondstof, maar kun je ook EFT’s of trackers kopen om in olie te investeren. Een EFT of tracker is een fonds dat de prijs van olie volgt. Stijgt de prijs van olie, dan maak je winst met EFT’s en trackers. Daalt de prijs van olie, dan gaat jouw rendement iets omlaag. Het is een vrij toegankelijke manier om te beleggen en hierdoor erg populair onder voornamelijk beginnende beleggers. Je kunt jouw geld bijvoorbeeld investeren in OILB (tracker op de Brent-olieprijs), maar ook in CRUD (trackers op de DJ-AIGI Crude Oil Sub Index).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *