Sinds de kredietcrisis van het jaar 2008, is de beleggingswereld flink veranderd. Waar de meeste mensen voor de kredietcrisis hun geld investeerden in standaard beleggingsproducten als aandelen, vastgoed en CFD’s, vinden veel beleggers deze populaire beleggingsproducten op dit moment te risicovol en gaan zij op zoek naar alternatieve producten om hun geld in te investeren. Eén van de beleggingsproducten die op deze manier werd geïntroduceerd op de beleggingsmarkt, is rhodium. Wat rhodium precies is en hoe je in dit beleggingsproduct kunt investeren, lees je in dit artikel.

Wat is rhodium en waar wordt het voor gebruikt?

Rhodium is een scheikundig element met een zilverwitte kleur. Het symbool van rhodium is Rh en het atoomnummer is nummer 45. Het materiaal werd al in 1803 ontdekt en wordt op dit moment voornamelijk gebruikt als middel om platina en palladium hard te maken. Omdat de stof een hoog smeltpunt heeft, wordt het op zichzelf weinig gebruikt in de industrie. Waar je het scheikundige element wel terugziet, is in vliegtuigen. Zo worden de thermokoppels, de smeltkroezen en de bougies van vliegtuigen van rhodium gemaakt. En draag je veel sieraden? Dan is de kans groot dat je ook rhodium om je pols hebt, want rhodium wordt ook gebruikt als toplaag voor juwelen van witgoud en zilver.

Beleggen in rhodium: hoe werkt dat?

Omdat rhodium schaars is, wordt het niet verhandeld op de beurs. Lange tijd was het voor beleggers dan ook niet mogelijk om fysiek rhodium te kopen en hier geld mee te verdienen, maar dit kan sinds enkele jaren nu wel. De eerste manier om in rhodium te investeren, is dan ook door dit scheikundige element op te kopen en het later met winst te verkopen. Vind je dit niet handig, dan kun je ook in rhodium investeren door de koers van rhodium op de beurs te volgen. Sommige beleggingsfondsen volgen de beurs van rhodium, maar er zijn ook online brokers die je de mogelijkheid geven om over de koers van deze grondstof te speculeren. In dit geval hoef je geen fysiek rhodium te kopen, maar kun je wel geld verdienen met deze grondstof.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *