Turbo’s zijn beleggingsproducten waarmee actieve en voornamelijk zeer ervaren beleggers snel kunnen profiteren van bepaalde ontwikkelingen op de beurs. De beleggingsproducten worden ook wel speeders genoemd, maar speeders hebben wel enige verschillen ten opzichte van de turbo’s. Om de uitleg rondom turbo’s overzichtelijk en duidelijk te houden, wordt er in dit artikel alleen gesproken over turbo’s.

Turbo’s werken door middel van een zogeheten hefboomwerking. Dit betekent dat een kleine procentuele verandering in de onderliggende waarde, een hoge procentuele verandering in de waarde van de turbo op kan leveren. Kortom: kleine veranderingen kunnen voor flinke winsten zorgen, maar ook voor hoge verliezen. Twijfel jij of het investeren in turbo’s iets voor jou is? Lees dan meer over de pluspunten en minpunten van turbo’s in dit artikel.

De pluspunten van turbo’s

Het handelen in turbo’s brengt enkele voordelen met zich mee, namelijk:

  • Je kunt snel profiteren van koersstijgingen en koersdalingen.
  • Je kunt instappen met kleine bedragen en hebt dus niet veel vermogen nodig om veel geld te verdienen.
  • Je kunt meer winst maken dan bij rechtstreekse beleggingen, ook wel directe beleggingen genoemd.
  • Je hebt veel beleggingsmogelijkheden, zoals indices, aandelen, obligaties, valuta, grondstoffen en edelmetalen.

Wel is het belangrijk om te weten dat het beleggen in turbo’s voornamelijk geschikt is voor snelle, actieve en ervaren beleggers. Wil je kunnen profiteren van de kleine procentuele veranderingen op de markt, dan moet je namelijk wel snel zijn, de markt goed in de gaten houden en ervaring hebben.

De minpunten van turbo’s

Naast enkele voordelen, brengt het handelen in turbo’s ook enkele nadelen met zich mee:

  • Turbo’s zijn risicovoller dan andere beleggingsproducten.
  • Je hebt altijd de kans om jouw volledige inzet te verliezen.
  • Je hebt veel tijd nodig om alle ontwikkelingen op de markt te volgen en hier slim op in te spelen.

Om te bepalen of het beleggen in turbo’s iets voor jou is, is het verstandig om de voordelen en nadelen op elkaar af te wegen en jezelf af te vragen of je snel, actief en ervaren genoeg bent om in turbo’s te investeren. Vind je de nadelen zwaarder wegen dan de voordelen of heb je niet voldoende snelheid, tijd en ervaring om in turbo’s te beleggen, dan kun je beter in een ander beleggingsproduct investeren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *