Beleggingsdienstverlening is dienstverlening op het gebied van beleggen. Je kunt gebruik maken van beleggingsdienstverlening door jouw beleggingen te laten regelen door een beleggingsfonds, maar ook door jouw beleggingen uit handen te geven aan de bank. Omdat iedereen andere wensen en behoeften heeft bij het uit handen geven van beleggingen (sommige mensen willen zelf helemaal niets doen met de beleggingen, terwijl anderen er nog echt bovenop zitten), zijn er drie varianten van beleggingsdienstverlening. Welke varianten dit zijn, lees je in dit artikel. Door dit artikel goed door te lezen en je te verdiepen in de drie varianten van beleggingsdienstverlening, kun je eenvoudig bepalen welke vorm van beleggingsdienstverlening het beste bij jou past.

Execution only

Execution only is de variant van de beleggingsdienstverlening waarbij je als belegger nog zo veel mogelijk zelf bepaalt. Je gebruikt een fonds of bank om jouw beleggingen daadwerkelijk door te voeren, maar je geeft als belegger zelf aan wat je wil beleggen en waar je in wil beleggen. Het bedrijf dat je inhuurt voor beleggingsdienstverlening geeft je geen advies en bepaalt niets voor je, maar zorgt er alleen voor dat jouw wensen worden doorgevoerd.

Beleggingsadvies

Als je gebruik maakt van beleggingsdienstverlening in de vorm van beleggingsadvies, krijg je advies van het bedrijf dat je inhuurt voor de beleggingsdienstverlening. Je maakt zelf een beslissing bij het investeren van geld, maar je krijgt wel advies van het bedrijf om jouw beslissing mogelijk succesvoller uit te laten pakken. Of je echt iets met het advies doet, is dus helemaal aan jou.

Vermogensbeheer

Als je kiest voor beleggingsdienstverlening in de vorm van vermogensbeheer, geef je een deel van jouw vermogen aan het bedrijf in kwestie en houd je je verder niet bezig met de beleggingen die met het vermogen worden gedaan. Natuurlijk kun je inzicht krijgen in de keuzes die het bedrijf voor jouw vermogen gemaakt heeft, maar bij het maken van de keuzes ben je niet betrokken. Wil je geld verdienen met beleggen, maar heb je zelf niet voldoende kennis om dit te doen? Dan is vermogensbeheer een gemakkelijke manier om toch geld te verdienen met de juiste investeringen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *