Op 11 november trad weer een nieuw biotechbedrijf toe op de Amsterdamse beurs. Het gaat op het Duitse Curetis dat ook een notering zal krijgen aan de beurs in Brussel.

Succesvol op verschillende continenten

Curetis bestaat sinds 2007 en legt zich toe op het snel bestrijden van levensbedreigende infectieziektes en het in een vroeg stadium onderkennen van resistentie tegen geneesmiddelen. Het bedrijf is behoorlijk succesvol, want binnen en buiten Europa zijn er al minstens 70 ziekenhuizen die de middelen van Curetis gebruiken. Ook Aziatische ziekenhuizen hebben belangstelling getoond en een twintigtal zal binnenkort aan de klantenkring worden toegevoegd.

Beurskoers schommelt rond introductiekoers

De introductiekoers kwam uit op 10 euro per aandeel. Deze koers lag binnen de verwachte bandbreedte lopend van 9,50 euro tot 12 euro. De eerste twee dagen steeg de waarde tot 10,90 euro, in de daarop volgende periode zakte het aandeel enigszins af.
Begin december werden er nog ruim 430.000 aandelen extra geplaatst, ook weer tegen 10 euro per stuk. Hiermee kwam het totaal aantal aan de Amsterdamse beurs geplaatste aandelen uit op 4,4 miljoen stuks. Deze 4,4 miljoen stuks vormen 28,5 van het totaal uitstaande aandelenkapitaal van Curetis.
Op 14 december daalde de waarde van het aandeel onder de introductiekoers en kwam uit op 9,11 euro. De koers veerde daarna weer enigszins op en afgelopen vrijdag noteerde Curetis 9,78 euro per aandeel.

Groei financieren en Amerikaanse markt betreden

Curetis wil met het opgehaalde geld haar onderzoek en ontwikkeling een verdere impuls geven en haar productiecapaciteit uitbreiden. Ook moet er een verkooporganisatie in Amerika worden opgetuigd, zodat deze markt in 2017 kan worden betreden. Wel moet voor deze toetreding eerst nog toestemming van de Amerikaanse autoriteiten worden verkregen.
Het bedrijf heeft een aantal grote aandeelhouders. Onder andere LSP Curetis Pooling, BioMed Partners, Aviva en Forbion Capital Fund zitten met aandelen in het bedrijf. Daarnaast heeft ook de Duitse overheid een belang in Curetis, ter grootte van 6,1 procent.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *