Om de BMW 8-serie (het Miami Vice-model van BMW) te laten herleven, wil BMW de Concept CS in productie nemen onder de naam 8-serie. De illustere coupé van weleer wordt nu een vierdeurs coupé. En BMW’s M-divisie mag de zorg voor het project dragen.

De nieuwe 8-serie zal van begin tot eind volledig uit handen worden gegeven aan M GmbH. Daarmee zal het de eerste auto van BMW zijn die volledig door de befaamde motorsportafdeling van de Beiers wordt ontwikkeld.

Een specifiek M-model zit echter, hoe paradoxaal, niet in de planning. Noch zal het een klein smijtijzertje worden. Het onderstel is een aangepaste variant van dat van de 7-serie. Met een lengte van ruim vijf meter is het bepaald geen kittig stadsautootje, maar een serieuze GT. In zijn vizier staan dan ook de Aston Martin Rapide, Porsche Panamera en andere dergelijke supersedans gebrand.

De nieuwe 8 zal opgebouwd worden uit de geijkte lichte materialen. Zo wordt het gewicht op peil gehouden. Aan de andere kant zal er ook voor meer dan genoeg kracht gezorgd worden om de BMW vooruit te branden. Gespeculeerd wordt over een zesliter V12 die is afgeleid van de V10 uit de M5 voor het topmodel. Ook een V8 met twee turbo’s zou in het modellengamma kunnen komen. Over milieuvriendelijk gesproken. Ergens in de komende jaren moet de auto klaar zijn voor de straat.

Het is nog maar de vraag in hoeverre de auto zal lijken op de Concept CS en welke stylingelementen worden overgenomen. Wat ons betreft mag de gehele auto 1 op 1 in productie worden genomen. Zelden was een concept car zo precies raak. Zelden, want er zijn wel voorbeelden te noemen. Denk aan de illustere Dodge Viper bijvoorbeeld. Enfin, voordat we compleet afdwalen: kom op BMW, zet jezelf weer op de kaart met een machtige oppercoupé! Verras vriend en vijand!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *