De meeste mensen die in beleggingsproducten investeren, doen dit voor de lange termijn. Koop je bijvoorbeeld aandelen van een specifiek bedrijf, dan houd je deze aandelen in ieder geval enkele weken in jouw bezit om hier later geld mee te verdienen. Houd je je bezig met daytraden, dan ben je niet bezig met het investeren in beleggingsproducten voor de lange termijn. Waar de meeste beleggers hun producten enkele maanden tot enkele jaren in het bezit houden, verkopen daytraders hun beleggingsproducten het liefst zo snel mogelijk weer. Meer weten over deze vorm van snel beleggen? Lees dan meer over dit onderwerp in dit artikel.

Daytraden: een korte introductie

Daytraden betreft de handel in beleggingsproducten op zeer korte termijn. Dit kan een termijn van enkele uren zijn, maar sommige daytraders verkopen hun aangekochte producten zelfs al binnen enkele seconden. Een daytrader reageert op de technische analyse en denkt te weten wat aandelen gaan doen. Door actuele informatie van de markt te gebruiken, weet de daytrader ongeveer wat de reactie van de markt gaat zijn op bepaalde informatie en speelt de belegger hier snel op in. In de meeste gevallen kopen en verkopen daytraders veel verschillende producten, want per product is het rendement vaak erg laag.

Daytraden is enkel geschikt voor mensen die snel keuzes kunnen en willen maken. Je moet niet alleen snel kunnen handelen, maar je moet het ook prettig vinden om snel keuzes te maken die jouw rendement kunnen beïnvloeden. Denk je liever goed na over beslissingen, dan is daytraden niets voor jou.

Het risico van daytraden

Daytraden kan veel winst opleveren, maar in dit geval moet je er wel erg goed in zijn. Heb je geen idee wat je aan het doen bent, dan is daytraden voornamelijk een vorm van gokken die je meer verlies dan winst op zal leveren. Wie succesvol wil zijn met daytraden, moet dan ook flink oefenen en echt aanleg hebben om snel de juiste beslissingen te maken. Wil je niet lang oefenen of ben je niet zo goed in het snel maken van de juiste beslissingen, dan is het risico van daytraden te groot en kun je beter op de lange termijn beleggen.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *