Wil je zo veel mogelijk rendement behalen door je bezig te houden met dividendbeleggen, dan moet je te allen tijde de juiste keuzes maken. Welke drie fouten je in ieder geval niet moet maken als je je bezig houdt met dividendbeleggen, lees je in de drie doodzonden van deze vorm van beleggen die in dit artikel beschreven worden.

Doodzonde #1: alleen oog hebben voor de opbrengst

Kom je een aandeel tegen met een dividendrendement van 8 procent? Dan is dit een prachtig percentage, maar je kunt beter maar niet te veel kopen van het specifieke aandeel om zo veel mogelijk rendement te behalen. Het is waarschijnlijk niet voor niets dat het rendement zo hoog is, wat simpelweg betekent dat je van een kouwe kermis thuis kunt komen als je een groot aandeel van deze aandelen koopt. Gaat het echt mis en heb je geen geïnvesteerd, dan heb je spijt dat je je zo hebt laten leiden door het rendement.

Doodzonde #2: kopen en niet meer omkijken

Heb je een dividendaandeel in je bezit, dan betekent dit niet dat je niet meer naar dit aandeel om hoeft te kijken. Houd het aandeel goed in de gaten en gaat het niet goed met het aandeel, dan is het tijd om het los te laten. Hanteer je een soort hands-off strategie, dan is de kans groot dat je hierdoor uiteindelijk veel geld kwijt bent en dit is niet alleen zonde, maar ook onnodig.

Doodzonde #3: dividend en rente van obligaties als gelijkwaardig zien

Geven obligaties een lage rente, dan stappen veel beleggers over op dividendaandelen. De fout die zij maken, is dat zij het dividend van een dividendaandeel vergelijken met de rente van een obligatie. Dit moet je nooit doen, simpelweg omdat bedrijven zelf kunnen kiezen of ze dividend uitkeren. Bij een obligatie is dit niet het geval, dus deze producten moet je nooit met elkaar vergelijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *