Het is erg eenvoudig om in EFT’s te handelen. Je maakt een account aan bij een online broker of gaat beleggen bij een bank en je kunt in diverse EFT’s handelen om jouw vermogen te laten stijgen. Het lijkt eenvoudig, maar toch kun je niet zomaar beginnen met het handelen in EFT’s. Wil je hier zo veel mogelijk winst mee maken, dan zijn er diverse dingen die je moet weten voor je gaat handelen in EFT’s. Welke drie dingen je in ieder geval moet weten, lees je in dit artikel.

1: vergelijk transactiekosten van diverse brokers

EFT’s noteren vaak aan meerdere effectenbeurzen. De kosten die een online broker vraagt voor het tot stand laten komen van een transactie van dezelfde EFT, verschillen per beurs. Vergelijk je prijzen met elkaar, dan profiteer je van lagere kosten en dit betekent dat je een groter deel van jouw beleggingsrendement kunt bijschrijven als winst. Kijk overigens niet alleen naar de transactiekosten, maar ook naar de spread (zie volgende punt).

2: vergelijk spreads

De spread is het verschil tussen de beste prijs die een koper wil geven voor de EFT en de beste prijs die de verkopende partij vraagt. De gemiddelde spread die EFT-beleggers betalen is 0,48 procent, maar de verschillen per beurs kunnen erg groot zijn. De voordeligste beurs om een EFT te kopen heeft de optimale mix van lage spreads en lage transactiekosten.

3: plaats altijd limietorders

Door een limietorder te plaatsen, kun je een EFT kopen voor de prijs die jij opgeeft. Dit geeft je grip op de aankoopprijs van de EFT en op de verkoopprijs van de EFT en maakt je ongevoeliger voor koersschommelingen. Een hulpmiddel bij het bepalen van de juiste prijs voor de limietorder bij verkoop, kan zijn door enkele centen op te tellen bij de hoogste verkoopprijs die het orderboek laat zien. Bij een aankoop kun je het beste enkele centen afhalen van het hoogste bedrag waarvoor de EFT te koop wordt aangeboden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *