Groenten, fruit en paddenstoelen vormen een flinke markt. Het Nederlandse bedrijf The Greenery is internationaal actief in deze sector. In 2014 lag de omzet ruim boven de 1 miljard euro.

The Greenery in het kort

Vanuit drie grote distributiecentra bedient The Greenery haar markt. De centra liggen bij de Nederlandse plaatsen Bleiswijk, Barendrecht en Breda. Aan supermarkten wordt niet meer geleverd via de veilingklok, maar in plaats daarvan rechtstreeks. De kwaliteitseisen voor de leveranciers van The Greenery zijn gestandaardiseerd. Ongeveer 600 telers hebben zich verplicht hun groenten aan The Greenery te leveren. Veel groenten worden het jaar rond ook uit andere delen van de wereld geïmporteerd. Zo wordt de toeleverantie aan supermarkten, cateraars en andere afnemers het hele jaar door gegarandeerd. The Greenery heeft afnemers in Europa, de Verenigde Staten en in Azië.

Edeka, The Greenery en Greenco

Het is niet onlogisch dat The Greenery hierdoor een ideale partner is van Duitslands grootste supermarktketen Edeka. Vorige week tekenden Edeka, The Greenery en de Nederlandse teler Greenco een overeenkomst om voor drie jaar snacktomaten te gaan leveren aan de supermarktketen. Greenco ontwikkelde deze kleine snacktomaat in 2005 en bracht hem in de eerste plaats voor kinderen op de markt. The Greenery zal zorg gaan dragen voor de levering aan Edeka.
Edeka hanteert in haar supermarkten een vrij nieuw combineer-concept, dat in 2014 van start ging onder de naam Pick&Mix. Dit concept werd in 2015 uitgebreid met snackkomkommertjes en snackpaprikaatjes en voortgezet onder de Duitse naam Misch-bar.

Fruit Logistica beurs

De ondertekening van het contract vond plaats op de Fruit Logistica beurs. Die werd dit jaar van 8 tot 10 februari gehouden in Berlijn. Op deze beurs staan bedrijven die hun naamsbekendheid daarmee vergroten, maar er worden ook geregeld flinke orders afgesloten. Voor beleidsmakers van bedrijven in de grote- en fruitteelt is dit the-place-to-be. Ook neemt de interesse toe bij aan techniek gerelateerde bedrijven, zoals kassenbouwers, om op deze beurs te gaan staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *