Cashgeld zal steeds meer verdwijnen uit de maatschappij. Een vervanger die al lange tijd hiervoor verantwoordelijk is, maar die toch nog altijd aan populariteit wint, is de creditcard. Dit neemt echter niet weg dat het nog altijd behoorlijk lastig kan zijn om hier op de juiste manier mee om te gaan. Anderzijds hoeft het in zijn geheel niet moeilijk te zijn om een creditcard in je voordeel te gebruiken in plaats van er een last van te maken. Dat doe je door twee simpele vuistregels altijd in je hoofd te houden. Denk hier iedere keer aan als je de kaart gebruikt en het kan niet misgaan.

Inkomsten versus uitgaven

Het belangrijkste punt dat altijd geldt is dat je niet meer kunt uitgeven dan er binnenkomt. Dit geldt dus ook voor het gebruik van een creditcard. Je kunt weliswaar op afbetaling kopen, maar dat neemt nog altijd niet weg dat je niet meer kunt uitgeven dan er binnenkomt. Gebruik de kaart dus ook op deze manier. Doe je dit niet, dan zal je met zekerheid meer en meer in de schulden terechtkomen. Wie in de schulden zit, zal merken dat dit een flinke last is. Zo komen er vaak allerlei andere gezondheidsklachten bij kijken omdat de stress flink groot is.

Houd alles bij

Ook is het belangrijk om de tel niet kwijt te raken. Wanneer je de kaart met enige regelmaat gebruikt zodat het een onderdeel van je lifestyle wordt, dan kan het zomaar gebeuren dat je de draad kwijtraakt en je dus te veel uitgeeft. Om dus regel één goed uit te voeren heb je regel twee als ondersteunende maatregel nodig. Je moet zorgen dat je precies weet wat je allemaal wel en niet hebt gedaan met de kaart. Aan de hand daarvan kan je zorgen dat je nooit aan de verkeerde kant van de streep terechtkomt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *