Steeds meer mensen kiezen ervoor een huis te kopen door een deel van de hypotheek te betalen met geld van familie. Dit komt voornamelijk omdat kopers ieder jaar een beetje minder kunt lenen voor een koophuis, waardoor ze ieder jaar weer een beetje minder hypotheek kunnen krijgen.

Het lenen van geld van familie om een huis te kopen brengt niet alleen voordelen met zich mee voor de kopers, maar ook voor de familieleden die het geld uitlenen. Van welke voordelen kopers en familieleden profiteren, lees je in dit artikel.

Een huis kopen met familiegeld: het voordeel voor kopers

Het grootste voordeel waar woningkopers van profiteren als zij een deel van de hypotheek betalen met geld van familie, is dat zij een groter huis kunnen kopen of meer geld hebben voor een verbouwing of uitbreiding van het huis. Omdat de maximale hypotheek ieder jaar een procentje lager wordt, kunnen kopers steeds minder geld lenen voor hun huis. Door geld te lenen van familie, wordt deze ontwikkeling opgeheven.

Een huis kopen met familiegeld: het voordeel voor de familie

Het uitlenen van geld om een huis te kunnen kopen is niet zomaar een liefdadigheidje, want hier kunnen familieleden ook echt iets aan verdienen. Laten ze het geld op de bank staan, dan verdienen ze er op dit moment nauwelijks iets op. Dit komt omdat de spaarrente erg laag is, waardoor het saldo op de spaarrekening nagenoeg stabiel blijft. Leen je geld uit om een hypotheek te kunnen betalen, dan kun je hier meer geld mee verdienen. Je krijgt meer rente dan de spaarrente van dit moment, wat simpelweg betekent dat je meer verdient met je vermogen.

Uiteraard is het wel enkel verstandig om geld uit te lenen als je dit geld ook echt kunt missen. Denk je het geld op korte termijn te moeten gebruiken, dan kun je het beter niet uitlenen en het toch op de spaarrekening laten staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *