Wie in obligaties wil beleggen, kan op verschillende manieren geld uitlenen aan een bedrijf of een staat. Een obligatie is er namelijk niet slechts in één vorm, maar er zijn verschillende soorten obligaties. Eén van de obligaties die je uit kunt geven om geld te verdienen met jouw rendement, is de zero bond obligatie. Heb je nog nooit van dit begrip gehoord en ben je benieuwd wat deze obligatie inhoudt? Lees dan meer over de zero bond obligatie in dit artikel.

Wat is een zero bond obligatie?

Een zero bond obligatie of zero bond wordt uitgegeven en verhandeld beneden pari. Beneden pari houdt in dat de uitgifte prijs van een obligatie lager is dan de nominale waarde. Het rendement van een zero bond zit in het feit dat de zero bond op de aflossingsdatum uitgekeerd wordt tegen de nominale waarde van de obligatie. Het verschil tussen de uitgifteprijs van de start van de lening en de nominale waarde, is het rendement dat de belegger verdient.

Wat zijn de voordelen van een zero bond obligatie?

Het investeren van geld in een zero bond obligatie brengt verschillende voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel van een zero bond obligatie, is het feit dat je op voorhand weet hoeveel geld je door de obligatie gaat ontvangen en op welke datum je dit geld op je rekening krijgt. Dit geeft de belegger duidelijkheid en zekerheid: twee zaken die erg belangrijk zijn voor veel (beginnende) beleggers. Een ander voordeel van de zero bond obligatie, is het feit dat deze obligaties soms geïndexeerd zijn aan inflatie. Zero bond obligaties worden niet altijd geïndexeerd aan inflatie, maar als dit wel het geval is kunnen de obligaties perfect dienen als beschermingsmiddel tegen een hoge inflatie. Is er sprake van hoge inflatie en zijn andere beleggingsproducten hierdoor niet meer veel waard, dan heb je in ieder geval de zero bond obligatie nog die het verlies door de hoge inflatie wat vermindert.

Wil jij profiteren van bovenstaande voordelen? Onderzoek dan waar je moet zijn om in zero bond obligaties te investeren als belegger en start direct met deze vorm van beleggen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *