Goud wordt door veel beleggers gezien als een veilige vluchthaven als het om beleggen gaat. Gaat het niet zo goed met de economie en gaat het hierdoor niet goed op de beurs, dan kun je goud kopen om een deel van jouw vermogen in een veilig beleggingsproduct te steken. Ben jij van plan om voor het eerst goud aan te gaan kopen, zodat je een veilige vluchthaven aan jouw beleggingsportefeuille toe kan voegen? Lees dan in dit artikel welke drie stappen je moet volgen als je in goud wil investeren als beginner.

Stap 1: bepaal wat je gaat doen

De eerste stap van het kopen van goud, is dat je gaat bepalen wat je precies gaat doen. Denk niet alleen hoeveel geld je wil uitgeven van goud en welk deel van de portefeuille uit goud gaat bestaan, maar bedenk ook wat je wil kopen. Bij het kopen van goud, kun je namelijk uit verschillende soorten producten kiezen. Zo kun je direct goud kopen door munten, staven of sieraden aan te schaffen, maar is het ook mogelijk om in goud te investeren door een waardebewijs aan te schaffen voor een specifieke hoeveelheid goud.

Stap 2: oriënteer je goed

Als je eenmaal weet wat je wil gaan doen, is het belangrijk om je goed te oriënteren met betrekking tot het inkopen van goud. Neem contact op met een goudhandelaar, ga naar de bank of zoek informatie op het internet om je kennis te vergroten. Tijdens deze stap vergelijk je goudprijzen van verschillende handelaars ook met elkaar, zodat je precies weet bij welke handelaar je moet zijn voor het inkopen van goud.

Stap 3: plaats een bestelling

Als je je georiënteerd hebt met betrekking tot het inkopen van goud, kun je een bestelling plaatsen. Heb je dit gedaan, dan krijg je jouw aangekochte goud snel in je bezit en heb je jouw portfolio uitgebreid met een aantrekkelijke en zeer veilige vluchthaven voor economisch slechtere tijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *