Uit onderzoek is gebleken dat de meeste mensen met financiële problemen in de problemen zijn gekomen door het afsluiten van een lening. Dit kan een lening zijn in de vorm van een hypotheek, maar het komt vaker voor dat het doorlopend krediet of het persoonlijk krediet voor financiële problemen zorgt. Heb je een lening en wil je voorkomen dat je in de problemen komt door deze lening? Lees dan in dit artikel wat je moet doen om financiële problemen door een lening te voorkomen.

Leen nooit meer dan je terug kunt betalen

Het grootste probleem bij mensen die een lening afsluiten, is dat zij meer geld lenen dan zij terug kunnen betalen. Leen je meer geld dan je ooit terug kan betalen, dan kom je in een betalingsachterstand en stapelen de hoge rekeningen zich al snel op. Leen daarom altijd zo min mogelijk geld en je voorkomt dat je in de problemen komt. Bij het aanvragen van een hypotheek wordt dit vaak wel getest, maar bij het aanvragen van andere soort leningen zeker niet altijd.

Sluit nooit meerdere leningen af

Een lening afsluiten om een andere lening terug te betalen is nooit een goed idee. Wil je voorkomen dat de rekeningen zich opstapelen en je steeds dieper in de problemen komt, dan moet je nooit een nieuwe lening afsluiten om een oude lening af te lossen. Kun je jouw lening niet terugbetalen volgens de oorspronkelijke betalingsregeling, dan moet je een nieuwe betalingsregeling treffen. Dit betekent meestal dat je uitstel van betaling krijgt of jouw lening in kleinere bedragen terug kan betalen, zodat je alsnog aan jouw betalingsverplichting kan voldoen.

Sluit nooit een lening met een hoge rente af

Tot slot is het belangrijk om nooit een lening af te sluiten met een hoge rente. Sluit je een lening af met een hoge rente, dan moet je namelijk veel meer geld terugbetalen en is de kans groter dat je jouw geleende geld helemaal niet terug kan betalen. Ga je een lening afsluiten, zoek dan een lening met een lage rente en sluit deze lening af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *