Als je een lening aanvraagt bij de bank, kijkt de kredietverstrekker altijd naar je financiƫle situatie. Zo wordt er niet alleen achterhaald of je mogelijk al leningen hebt, maar ook wat je inkomen is en of je wel geld kunt lenen. Heb je een laag inkomen, dan krijg je vaak geen lening. Dit komt omdat banken het risico niet durven te nemen dat je de lening plus rente terug kunt betalen. Heb jij een laag inkomen, maar heb je wel geld nodig in de vorm van een lening? Dan kun je een sociale lening afsluiten. Wat dit precies voor lening is, lees je op deze pagina.

De sociale lening: een korte introductie

Een sociale lening is een lening die verstrekt wordt door de Sociale Banken Nederland. Het is een lening die speciaal in het leven geroepen is voor de lagere inkomensgroepen, die door hun relatief lage inkomen nergens anders een lening kunnen krijgen. Je kunt de sociale lening bijvoorbeeld gebruiken om je huis te verbouwen, maar ook om maandelijkse of wekelijkse kosten te dragen.

Je mag de sociale lening niet gebruiken om luxe aankopen te doen, zoals ene nieuwe televisie. Zo krijg je de lening alleen als je onder een bepaalde inkomensgrens is, maar ook als het doel van de lening volgens de Sociale Banken Nederland goed is.

De voordelen van een sociale lening

Een sociale lening is veel goedkoper dan een standaard lening van de bank. Dit komt omdat Sociale Banken Nederland geen winstoogmerk heeft, waardoor de rente van de lening erg laag is. Je moet wel rente betalen, maar deze rente is veel lager dan de rente van andere leningen en dit maakt de sociale lening vele malen goedkoper.

Een ander voordeel van de sociale lening, is dat je goede begeleiding krijgt als je deze lening afsluit. Niet alleen bij het afsluiten zelf, maar ook bij het terugbetalen van de lening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *