Als particulier was je altijd gewend dat jij de lenende partij was en dat bijvoorbeeld de bank de verstrekker van de lening was. Die verhouding is inmiddels echter snel aan het veranderen. Het wordt steeds beter mogelijk om bij de kredietverstrekker soepele regels te krijgen en op die manier wat geld te verdienen met het uitlenen van je vermogen. Een Duits platform dat hier speciaal voor opgericht is, heeft hier dan ook hele grote plannen mee. Het is zelfs al begonnen.

Minder betalen

Zo rekent het platform bijvoorbeeld negatieve rente. Je leent een bedrag, maar hoeft een paar procent minder terug te betalen. Dit is niet helemaal nieuw. Gratis lenen was bijvoorbeeld al een tijdje aan een opmars bezig. Dat er echter ook wat geld aan de strijkstok kan blijven hangen is wel een primeur. Dit komt bijvoorbeeld omdat het iedereen tegemoetkomt op deze manier. Consumenten hebben geen last meer van het feit dat hun geld eerder een last voor de banken is dan een lust. Banken daarentegen hebben eindelijk een manier gevonden om consumenten wat meer geld te kunnen lenen.

Duizend euro

Op dit moment zijn de leningen waarop dit kan echter wel heel erg strikt aan voorwaarden verbonden. Je moet als consument altijd duizend euro lenen. Je kunt dit bovendien maar één keer doen op dit moment. Daarvan hoef je dan de laatste zes euro niet terug te betalen. Dit is ongeveer de negatieve rente die bij sommige Duitse banken op dit moment geldt. Zo kan je dus voorkomen dat je met de negatieve rente geconfronteerd wordt omdat je dit opheft met de lening die je goedkoop kunt krijgen. Het hele plan zal in de toekomst mogelijk ook elders aanslaan. Het platform heeft al aangekondigd dat dit geen stunt is. Het is voornemens dit ook in de toekomst op deze manier te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *