Beleggers die flinke rendementen willen behalen en op zoek zijn naar nieuwe aandelen om in te investeren, moeten volgen The Motley Fool hetzelfde doen als Berkshire Hathaway. Berkshire Hathaway is het investeringsbedrijf van Warren Buffett, dat onlangs weer meer geld heeft gestoken in de bedrijven Apple en Coca-Cola. Waarom ook jij dit moet doen volgens deze beleggingswebsite, lees je in dit artikel.

Apple: waarom interessant?

Volgens beleggingswebsite The Motley Fool is Apple nog altijd een koopje. Berkshire Hathaway heeft in ieder geval hoge verwachtingen van het aandeel, aangezien Warren Buffett begin deze maand nog besloot om zijn belang in Apple te vergroten. Niet met een paar procenten, maar met maar liefst 55 procent.

Het is opvallend dat Warren Buffett zijn belang in Apple heeft vergroot, aangezien de topbelegger vaak niet zo veel heeft met technologiebedrijven en de bijbehorende aandelen. Dit betekent dat hij toch aardig wat vertrouwen moet hebben in Apple, aangezien hij zijn belang hier toch in vergroot heeft. Met een koers/winst-verhouding van minder dan 13 zou het aandeel in ieder geval een goede koopkans bieden.

Coca-Cola: ook erg populair bij Warren Buffett

Naast Apple, heeft Warren Buffett ook een groot aandeel in Coca-Cola. Voor andere beleggers is dit ook interessant, zo stelt The Motley Fool. Coca-Cola heeft niet alleen een goede reputatie, maar haalt ook over het algemeen goede cijfers en is nog altijd een betrouwbaar en stabiel bedrijf om in te investeren. Berkshire Hathaway van Warren Buffett heeft op dit moment 17,6 miljard dollar in aandelen van Coca-Cola en dit is zeker niet voor niets.

Het is niet altijd verstandig om de grote namen te volgen, maar het kan wel slim zijn. Warren Buffett heeft over het algemeen veel succes met zijn beleggingen, dus het is niet zo vreemd om een deel van zijn beleggingen over te nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *