Winnen in de loterij is in grote mate op toeval gebaseerd. Hoewel er wel het één en ander duidelijk is over hoe de winstkansen enigszins vergroot kunnen worden, blijft de speler vooral afhankelijk van een bepaalde geluksfactor in de trekking. Zo is bijvoorbeeld nooit vooraf in te schatten waar het winnende lot verkocht zal worden. In Ierland werd recentelijk het winnende lot op slechts enkele honderden meters afstand van het hoofdkantoor van de loterij verkocht. De winnaar mocht bijna tienmiljoen pond uit de jackpot komen ophalen. Opvallend daarbij was ook het moment van verkoop.

Vlak voor de trekking
Het ticket werd namelijk slechts enkele uren voor de trekking nog verkocht. Waar de trekking op zondagavond plaats vond, daar werd het lot pas laat op de zaterdagavond uitgedraaid. Dit werd achteraf bekend. Omdat in Ierland de regels voorschrijven dat de jackpot prijs persoonlijk op het hoofdkantoor moet worden opgehaald, bestaat de kans dat de winnaar slechts twee of drie straten verderop hoeft te zijn. De winkel waar het lot werd verkocht, was al eens eerder de plek waar het winnende lot over de toonbank ging. De situatie is dus niet geheel nieuw voor de Ieren. De prijs viel er zelfs al tweemaal eerder in dertig jaar.

Drukke winkels
Mogelijk is er een les te trekken voor loterijspelers uit deze gebeurtenissen. Het betreft namelijk één van de drukkere winkels van Dublin, de hoofdstad van het land. Er worden hier dan ook verhoudingsgewijs meer loten verkocht dan op andere plekken. Daardoor is de kans dat het winnende lot hier vandaan komt dus ook relatief groter. Dit is vergelijkbaar met het spelen van bijvoorbeeld dezelfde spellen over langere periode. Door vaker bij dezelfde winkel te kopen zou de kans dat de prijs er een keer valt iets toenemen. Veel wisselen in bijvoorbeeld getallen en spellen wordt immers ook afgeraden door deskundigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *