Als je op zoek gaat naar een broker om online te investeren in beleggingen, kom je wel eens termen als ‘gratis beleggen’ en ‘beleggen zonder geld’ tegen. Termen als deze laten je denken dat je ook zonder zelf geld in te zetten kunt investeren in beleggingen, maar is dit wel echt het geval? Het antwoord op deze vraag, lees je in dit artikel.

Gratis beleggen is niet gratis

Als er wordt gesproken over ‘gratis beleggen’ en ‘beleggen zonder geld’, moet je eigenlijk meteen op je hoede zijn. Het is namelijk helemaal niet mogelijk om geld te verdienen met beleggingen als je niet bereid bent om beleggingen te kopen. Dit komt simpelweg omdat je bij beleggingen altijd eerst ergens in moet investeren, om vervolgens jouw investering uitbetaald te krijgen in winst of juist te moeten nemen als verlies. Investeer je geen geld, dan krijg je geen belegging en dus geen winst op deze belegging.

De reden dat er toch vaak gesproken wordt over het gratis verdienen van geld met beleggingen, heeft te maken met het feit dat de brokers in kwestie jou vaak een welkomstbonus bieden als je bij deze betreffende broker gaat starten met investeren in beleggingen. Dit geld kun je vervolgens inzetten in een belegging, wat betekent dat je jouw eigen geld niet gebruikt. Echter, omdat er aan dit soort aanbiedingen vaak voorwaarden verbonden zijn die jou verplichten om later ook je eigen geld in te zetten, kun je in dit geval niet echt spreken over gratis beleggingen. Je krijgt in beginsel een bonus om te investeren zonder jouw eigen vermogen in te zetten, maar moet toch later echt aan de gang met jouw eigen vermogen.

Conclusie

Gratis beleggen klinkt misschien erg interessant, maar in feite is dit niet mogelijk. Zo moet je altijd eerst geld investeren om geld te kunnen winnen, wat betekent dat als je dit niet doet je ook geen geld kan winnen. Wat je wel kunt doen, is gratis beleggen met een welkomstbonus van een broker. In dit geval krijg je na aanmelding vaak een bepaald bedrag om te investeren zonder eigen inzet, maar moet je vaak later zelf wel geld inzetten. Je krijgt de welkomstbonus namelijk niet zomaar, want hier zijn altijd voorwaarden aan verbonden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *