Sommige beleggers vinden het fijn om hulp en ondersteuning te krijgen bij het beleggen van geld, maar er zijn ook zeker beleggers die het liefste zo veel mogelijk zelf willen doen bij het investeren van geld in beleggingsproducten. Hoor jij bij de groep mensen die het liefste zo veel mogelijk in eigen hand houdt bij het investeren in beleggingsproducten en ben je benieuwd of het mogelijk is om helemaal onafhankelijk te beleggen? Lees dan in dit artikel of het helemaal in je eentje beleggen mogelijk is of niet.

Volledig onafhankelijk beleggen: kan dat?

Je kunt veel onafhankelijkheid en vrijheid nemen bij het beleggen, maar het is helaas niet mogelijk om helemaal onafhankelijk te investeren in beleggingsproducten. De reden dat dit niet mogelijk is, heeft te maken met het feit dat je altijd te maken hebt met een tussenpersoon als je belegt. Zo ben je als belegger wettelijk verplicht om via een tussenpersoon te investeren, zoals een bank, een online website voor beleggingsproducten of een commissionair. Zelfs als je geen bank raadpleegt om jouw vermogen te investeren en je bezig houdt met online investeren in beleggingsproducten, krijg je te maken met een website waar je jouw beleggingsproducten moet kopen en verkopen en opereer je dus niet volledig onafhankelijk.

Wat kan dan wel?

Als volledig onafhankelijk beleggen niet mogelijk is, hoe kun je dan wel beleggen met zo veel mogelijk vrijheid en onafhankelijkheid? Het antwoord op deze vraag is erg eenvoudig. Wil je zo onafhankelijk mogelijk beleggen, dan ga je namelijk zelf over jouw beleggingsportefeuille, aankopen en verkopen en voer je de door jou gemaakte beslissingen simpelweg uit bij de tussenpersoon waar je verplicht naartoe moet. Kortom: je beslist alles zelf, maar je gebruikt wel de tussenpersoon om jouw beslissingen tot uitvoering te brengen. Dit betekent dat de tussenpersoon niets te zeggen heeft, maar simpelweg functioneert als platform voor het doorvoeren van jouw beleggingsbeslissingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *