Iedereen droomt ervan om veel geld te hebben. Op een jacht in St. Tropez op vakantie, een huis met twintig kamers en een garage vol met dure auto’s is de grote droom. Het probleem is echter dat meer geld hebben een vreemd psychologisch effect heeft op mensen. De uitgaven die zij doen stijgen namelijk sneller dan de stijging van de inkomsten. Dit zorgt ervoor dat juist mensen die meer geld lijken te hebben in de grootste problemen komen op het gebied van schulden. Een groep deskundigen wil hier nu tegen in opstand komen door mensen bewust te maken.

Niet van je koers afwijken

Wat vooral opvalt is dat jongeren vaak wel leren hoe zij met geld moeten omgaan. Juist in de jonge jaren worden geen onverantwoorde risico’s genomen en leeft iedereen naar de dikte van de portemonnee. Pas op latere leeftijd verandert dit. Dit is dan ook precies het belangrijkste punt dat de experts op het gebied van financiële lifestyle onder de aandacht willen brengen. Het is belangrijk dat mensen wanneer zij meer gaan verdienen niet van hun koers afwijken. Bijvoorbeeld door altijd een bepaald percentage van de inkomsten opzij te blijven zetten. Ongeacht de omvang van het maandloon.

Stijging van de kosten

Buiten het doen van meer en grotere uitgaven is het ook zo dat de wereld langzaam maar zeker steeds duurder wordt. De kosten stijgen namelijk langzaam. Veel mensen houden hier onvoldoende rekening mee in het plan dat zij maken. Daardoor kan het dus zijn dat zij op enig moment zoveel beginnen uit te geven dat zij dit niet meer met hun inkomsten kunnen compenseren. Het is dus belangrijk dat er altijd enige ruimte in blijft zitten in de lifestyle die je kiest. Ga dus niet voor de duurste aankopen wanneer je hier eigenlijk het geld niet voor hebt, is de boodschap van de experts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *