In Ierland is enige commotie ontstaan met betrekking tot de mogelijkheden om mee te spelen in de lotto. Dit zou volgens organisatoren niet geheel op eerlijke wijze meer kunnen. Het is volgens de organisatie van de nationale loterij van het land namelijk een groot probleem dat de concurrentie op oneerlijke wijze is toegenomen. Dit is namelijk toe te schrijven aan de grote hoeveelheden gokkantoren uit allerlei landen die internationaal kunnen opereren. In Ierland zou dit de loterij schaden, zo wordt gesteld. Om die reden wordt er gevraagd om maatregelen door de overheid. Dit moet de eerlijkheid terugbrengen in het lottolandschap.

Overstappen naar andere aanbieders

Omdat het volgens de Ierse loterij lastig is om de buitenlandse partijen volledig te controleren of zij aan de wetgeving voldoen, hebben zij een oneerlijk voordeel. Dit heeft als gevolg dat steeds meer mensen juist bij de andere aanbieders gaan meespelen. Niet alleen in loterijen, maar ook andere kansspelen. Dit betekent dus ook dat het geld dat voorheen aan de nationale loterij werd uitgegeven nu naar deze partijen stroomt. Dit komt de mogelijkheid om prijzen uit te keren, en daarmee de aantrekkelijkheid van de lotto, dus ook niet ten goede. Dit kost daardoor dus belangrijke groepen spelers.

Schade aan de maatschappij

De lotto van Ierland draagt bovendien een ander probleem aan. In tegenstelling tot wat de wet in Ierland, maar bijvoorbeeld ook in Nederland, voorschrijft, hoeven buitenlandse partijen geen goede doelen hebben waarvoor gespeeld moet worden. In Ierland deelt de nationale loterij dertig procent uit aan deze goede doelen. Wanneer meer en meer bij buitenlandse aanbieders gespeeld gaat worden, dan heeft dit als gevolg dat deze doelen in de problemen kunnen komen omdat zij een belangrijk deel van de giften mis gaan lopen. Dit moet voorkomen worden omdat dit grote schade aan de maatschappij als geheel kan toebrengen, zo stelt de organisatie.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *