Wij wensen iedereen uiteraard een gezond en schadevrij leven. Om dat te benadrukken is hier een selectie gemaakt van video’s om iedereen te helpen iets veiliger met zijn of haar heilige bezit om te gaan. Hopelijk scheelt het een paar telefoontjes met Apeldoorn en co…

Basiskennis
Volgens de verspreider van dit filmpje is ergens een vorm van lering te trekken uit het onderstaande filmpje. Het zou de ‘basics of driving’ moeten behelzen.

Sorry, video niet beschikbaar…

Driften
Laten we beginnen met wat fundamentele vaardigheden. Driften is, mits goed uitgevoerd, een zeer aparte en leuke manier om een bocht te nemen. Het ziet er stoer uit en geeft een kick. Maar hoe moet het? Andrew Centrella legt het haarfijn uit in de onderstaande video.

Een tip: oefen dit niet op de openbare weg. Ga veilig met je bezit om en probeer het dus uit op een open terrein. Doe niet zoals onderstaande knaap, die dacht zijn saaie sedan met een hoop bravoure de hoek om te kunnen gooien.

Inhalen
Iedereen kan hard rijden (mits de auto daartoe in staat is). Wie hard rijdt, komt wel eens een langzamere medeweggebruiker tegen. Wat doe je dan? Inhalen natuurlijk. Al sinds de zestiger jaren schijnt inhalen een ‘hot issue’ te zijn, getuige de twee nostalgische video’s die hierover wat meer kennis en inzicht verschaffen.

Door de modder ploegen
Uitgekeken op de P.C. en zin in iets nieuws voor je X5, ML of Touareg? Het circuit lijkt niet de eerste optie voor dergelijke auto’s. Een offroader is toch immers gemaakt voor off the road. Daarom hieronder een instructievideo voor de avonturiers onder jullie die het asfalt willen verruilen voor de wijde natuur.

Parkeren
Na een lange dag oefenen om je rijvaardigheid tot een hoger niveau te brengen, wil je je heilige koe weer parkeren. Parkeerschade is een veel voorkomende vorm van schade en een grote bron van irritatie. Voor wie het parkeren vaak loopt zoals bij de man hieronder…

…Is hieronder een meer succesvolle manier om te parkeren. Niet alleen efficiënt en tijdbesparend, het ziet er ook nog eens goed uit. Let vooral op de laatste instructie.

Sorry, video niet beschikbaar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *