Net zoals andere beleggingen, brengt ook het investeren van geld in vastgoed bepaalde risico’s met zich mee. Ben jij van plan om geld te steken in vastgoed en ben je benieuwd met welke mogelijke risico’s je te maken krijgt als je een pand aanschaft? Lees dan meer over de mogelijke risico’s van investeringen in vastgoed in dit artikel. Door je goed in te lezen in deze investering, weet je precies wat je kunt verwachten als je geld gaat investeren in een pand.

Risico 1: het onderhoudsrisico

Ieder pand moet onderhouden worden. Ook als je een gloednieuw pand aanschaft, moet je dit pand goed onderhouden om de kwaliteit van het pand te behouden. Het onderhoudsrisico van het aanschaffen van een pand om hier geld mee te verdienen, is dat je uiteindelijk veel geld moet investeren om de kwaliteit van het pand te behouden. Dit betekent simpelweg dat je minder rendement overhoudt, wat het investeren in vastgoed onaantrekkelijk kan maken.

Risico 2: leegstand

Een ander risico van het aanschaffen van een pand om je vermogen te vergroten, is dat jouw pand leeg komt te staan. Je gaat er misschien vanuit dat je jouw woning gemakkelijk kunt verhuren, maar in sommige steden en prijsklassen is dit nog niet zo eenvoudig. Staat jouw pand leeg, dan betaal je hypotheek zonder dat je ook maar iets aan jouw huis verdient.

Risico 3: het financieringsrisico

Het laatste risico van het investeren in vastgoed, is dat je de kosten van de woning niet meer op kan brengen. Zeker als je een groot pand koopt of een pand aanschaft in het centrum van een grote stad, is de hypotheek erg groot. Gaat het niet zo lekker met de huur of worden de kosten van de woning onverwacht wel erg hoog, dan is de kans aanwezig dat je de kosten niet meer kan betalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *