Twee jaar na de eerste glimp van de 101EX concept heeft Rolls-Royce de nieuwe Phantom Coupé getoond. Hij zal minder flamboyant vormgegeven zijn dan de 101EX, maar is van voor tot aan de A-stijlen vrijwel identiek aan de prachtige Drophead Coupé, zijn broer met linnen kap. Kopen wordt voor de meesten onmogelijk, maar mocht je een loterij winnen, dan maak je kans.

Een echte coupé

Deze Coupé zal daadwerkelijk een coupé zijn, dus geen stalen klapdak. Met deze tweedeurs Phantom heeft Rolls-Royce een aantwoord op al die klanten die twee deuren willen, maar geen behoefte hebben aan de zon op hun kruin. Hij zal iets sportiever zijn dan de hierboven getoonde Drophead, maar met behoud van de mooie karakteristieke eigenschappen die een Rolls-Royce zo speciaal maken.

Suicide doors

De ‘suicide doors’ met ingebouwde plu kan de koper dus ook op deze Phantom Coupé verwachten. De mogelijkheid om een geborsteld stalen motorkap te laten monteren heeft de klant eveneens op deze dichte tweedeurs. De prachtige afwerking met teakhout op de achterkant die de Drophead zo’n aparte uitstraling geeft, zit helaas niet op de Phantom Coupé.

Oude bekende

Op het gebied van krachtbronnen geen wereldschokkend nieuws. De 6,75 liter V12 die de rest van de familie met de Flying Lady bovenop de grille als voortstuwing gebruikt, ligt ook in deze nieuwe Coupé. Gewoon 460 pk en 720 Nm, waardoor de Phantom Coupé in 5,7 seconden naar de 100 gaat.

Het kostenplaatje

De prijs? Reken op een half miljoen, misschien een klein beetje meer zelfs.Misschien toch even een ticket kopen voor de EuroMillions Loterij. Voor je het weet pak je die hoofdprijs, en kun je gaan rondtuffen in deze luxe slee.

Rolls gaat lekker

Ondanks de flinke prijs van deze Coupé en zijn broertjes, gaat het Rolls-Royce overigens (relatief) voor de wind. Het exclusieve merk verkocht in 2007 namelijk 1010 auto’s, 25% meer dan in 2006. Met de komst van een baby Phantom in 2010, die misschien zelfs als hybride komt (als Ferrari zelfs biologisch gaat doen, waarom dan niet meteen iedereen?), lijkt Rolls-Royce alleen maar succesvoller te kunnen worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *