Bingewatchers zijn mensen die een serie zo leuk vinden, dat ze de serie het liefst zo snel mogelijk helemaal af kijken. Je zou denken dat deze mensen positieve ontwikkelingen met zich meebrengen voor een bedrijf als Netflix, maar dit is juist niet het geval. Netflix kan namelijk niet op tegen de hoge consumptiedrift van bingewatchers en zet daarom een hedgefonds van miljarden dollars in op een koersval.

Bingewatchers hebben Netflix laten groeien en zorgen nu voor de ondergang

Bingewatchers hebben de ster van Netflix echt doen rijzen en zeker in de eerste maanden nadat de online dienst gelanceerd werd. Nu loopt Netflix volgens hedgefondsmanager Crispin Odey het risico neer te vallen en dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de bingewatchers die de online dienst zo veel kent. Zo hebben de bingewatchers van Netflix voor groei gezorgd, maar gaan ze volgens de hedgefondsmanager ook de neerval van de online videodienst betekenen. De hedgefondsmanager is zelfs zo zeker van zijn zaak, dat hij op een koersval van Netflix speculeert.

Speculeren in koersval Netflix: waarom?

Crispin Odey is ervan overtuigd dat er een koersval aan zit te komen voor Netflix en heeft hier zelfs geld in gestoken. Op de vraag waarom hij op een koersval speculeert, antwoordt hij het volgende: “Netflix is een geweldig bedrijf, maar je kunt afleveringen sneller bekijken dan ze worden gemaakt. Omdat mensen zo massaal en snel series kijken op Netflix, moeten er sneller nieuwe series ingekocht worden. Zo snel is eigenlijk niet mogelijk.”

Omdat het bedrijf weinig cashflow heeft, kan Netflix volgens de hedgefondsmanager niet aan de behoefte van nieuwe series voldoen. Het gevolg? Een mogelijke koersval voor het bedrijf, waar deze belegger vol zekerheid op speculeert. Of het ook echt zo ver gaat komen door de bingewatchers van Netflix, is nog even afwachten. Wel is het goed het aandeel Netflix goed in de gaten te houden, want hier gaat in de nabije toekomst mogelijk veel mee gebeuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *