De meeste mensen die met de loterij mee willen spelen kopen loten van populaire loterijen als de Nationale Postcode Loterij, de Staatsloterij en de VriendenLoterij, maar er zijn ook alternatieve loterijen waarbij je een lot kunt kopen om aantrekkelijke prijzen te winnen. Enkele voorbeelden van deze alternatieve loterijen, worden in dit artikel beschreven. Zoek je een andere loterij dan de grote namen in ons land, dan lees je in dit artikel met welke alternatieve loterijen je in ieder geval mee kunt spelen.

De Jantje Beton loterij

De Jantje Beton loterij is een loterij die door Jantje Beton wordt georganiseerd. De loten van de loterij worden door 1000 basisscholen in ons land verkocht en als je met de loterij meespeelt, kun je onder andere een vakantiecheque ter waarde van 2000 euro winnen. Echte hoofdprijzen van miljoenen euro’s zoals bij EuroMillions kun je niet winnen met de loterij van Jantje Beton, maar je kunt wel leuke prijzen winnen en tegelijkertijd een goed doel sponsoren als je met de Jantje Beton loterij meespeelt.

De Grote Clubactie

De Grote Clubactie is een nationaal initiatief dat jaarlijks wordt georganiseerd. Kinderen die lid zijn van een sportclub, kunnen de loten van de Grote Clubactie aan de deur verkopen en op deze manier hun sportvereniging sponsoren met een leuk bedrag. Mensen die loten kopen, sponsoren een sportclub in de buurt en spelen tegelijkertijd mee met de loterij van de Grote Clubactie. In het jaar 2012 was de hoofdprijs van deze loterij maar liefst 100.000 euro.

De Zonnebloemloterij

Tot slot is er nog de Zonnebloemloterij. De Zonnebloemloterij is een loterij die door stichting de Zonnebloem wordt georganiseerd. De opbrengst van de loten gaat voor een deel naar de stichting, maar wordt ook gebruikt om interessante prijzen uit te reiken. De eerste prijs van de Zonnebloemloterij was een aantrekkelijk bedrag van 15.000 euro, maar ook mensen die een lagere prijs winnen krijgen een zeer aantrekkelijk geldbedrag. Naast de hoofdprijs van 15.000 euro, gaf de stichting bijvoorbeeld ook prijzen van 2000 euro, 1000 euro en 500 euro weg.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *