Als je de loterij gewonnen hebt, betekent dit niet dat het gewonnen geldbedrag door de loterij in kwestie automatisch op je rekening wordt gestort. Wil je jouw gewonnen geldbedrag ontvangen, dan moet je jouw prijs altijd officieel claimen bij de loterij. Doe je dit niet, dan kan jouw prijs komen te vervallen. Dit betekent dat je te laat bent om de prijs op te halen en jouw prijs dus misloopt.

De meeste prijzen die blijven liggen, zijn kleine prijzen van enkele euro’s. De winnaars van deze prijzen zijn wel op de hoogte van hun gewonnen geldbedrag, maar vinden dit geldbedrag niet hoog genoeg om het geld op te halen. In sommige gevallen komt het ook voor dat er grotere bedragen blijven liggen, maar in dit geval weten de winnaars van de geldbedragen vaak niet dat zij iets gewonnen hebben.

De maximale termijn van gewonnen prijzen

De meeste loterijen hanteren een maximale termijn van een jaar bij het uitkeren van gewonnen geldbedragen. Dit betekent dat je na de trekking een jaar de tijd hebt om jouw gewonnen geldbedrag op te halen, ook als het om een hele kleine prijs gaat. Ben je te laat en gaat het om een grote prijs, dan geven loterijen de geldprijs vaak alsnog aan de winnaar. Doen zij dit niet, dan kunnen ze namelijk rekenen op negatieve publiciteit en dit willen de meeste loterijen niet. Of je echt jouw geld nog krijgt na het verstrijken van de termijn van een jaar, is afhankelijk van de geldprijs en van de voorwaarden en regels van de loterij.

Voorkom dat je een prijs misloopt: doe een dubbele check

Als je geld hebt gewonnen, wil je dit geld natuurlijk kunnen ontvangen. Om te voorkomen dat jouw geldprijs blijft liggen, raden loterijen aan om altijd een dubbele check te doen op de uitslag van een lot. Kijk de uitslag van de trekking dus niet alleen in de krant, maar bekijk ook de trekkingsuitslag op het internet. Door dubbel te checken, voorkom je dat je jouw geldprijs laat liggen omdat je door een druk- of typefout denkt dat je niets gewonnen hebt. Met online lotto spelen hoef je de check niet te doen. Alle winst wordt automatisch bijgeschreven op je account. Kijk hier voor de beste lotto online aanbieders.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *