Das Haus mit der Stern is in Amerika druk aan het testen met de nieuwe SCL Gullwing. Eerst was het een Viper die dienstdeed als mule, nu is het een afgeplakt prototype.

Voor wie de SL65 AMG Black Series toch net dat beetje extra mist, heeft Mercedes nu een oplossing gevonden. De opvolger van de SLR draagt de term ‘Gullwing’ in de naam mee en verwijst niet geheel toevallig naar de Illustere auto met vleugeldeuren van weleer. Je weet wel, die auto die in de jaren ’60 furore maakte met die prachtige vleugeldeuren. Of deze auto ook op dezelfde roemruchte status kan rekenen, valt nog te bezien.

Ook deze SLC Gullwing zal beschikken over de fameuze klapdeurtjes die naar boven toe openen. Niet McLaren, maar H.W.A. AG, Mercedes’ partner in crime voor de ontwikkeling van DTM en Le Mans-raceauto’s, helpt een handje mee om de Gullwing tot stand te doen komen. Dus ook voor de chauffeurs die het gas graag wat verder intrappen als ze een bocht in sturen, zal het allemaal wel snor zitten.

In 2010 maakt de coupé zijn opwachting in Genève, gevolgd door een softtop cabrio die waarschijnlijk in 2011 het levenslicht zal zien. Op dit moment staat een productie gepland voor 6000 auto’s per jaar die ongeveer twee jaar zal aanhouden. Je moet er dus rap bij zijn, want we weten allemaal hoe het tegenwoordig gaat met dit soort auto’s: ze zijn weg voor je het door hebt! Een telefoontje met Das Haus kan dus op dit moment geen kwaad. Vraag direct even wat hij gaat kosten en geef het even door in de comments, want zover waren wij nog niet bij het schrijven van dit artikel.

Via Leftlane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *