Volgens de voorspellingen is de volgende grote branche waar het geld voor het oprapen ligt de mobiliteitsbranche. In de komende tien tot vijftien jaar zal het uitgavepatroon van de consument zo veranderen dat er zo’n drie biljoen euro naar diensten zal gaan die betrekking hebben op mobiliteit. Dit is een voorspelling met betrekking tot consumentengedrag die door veel experts wordt ondersteund. De manier waarop met vervoer wordt omgegaan in de toekomst zal zeer sterk gaan veranderen en er is dan ook veel te verdienen door allerlei verschillende soorten partijen. Dit zal in de eerste plaats betrekking hebben op de vervoersmiddelen zelf, maar daarna ook elders.

Elektrisch rijden
De verandering in gedrag wordt veroorzaakt door de overstap naar elektrisch rijden die door steeds meer mensen wordt gemaakt. Het wordt steeds goedkoper om elektrisch te rijden. Daarnaast is het zo dat veel landen en steden naar een deadline toewerken. Tussen 2030 en 2040 zullen overal op de wereld de voertuigen die op traditionele brandstoffen rijden worden verbannen uit het straatbeeld. Doordat de auto’s elektrisch worden en daarna ook zelfrijdend worden is het mogelijk om allerlei geheel nieuwe diensten aan te bieden. Deze sector zal volgens voorspelling tot wel vijf keer groter worden dan de markt voor mobiele telefonie nu bijvoorbeeld is.

Auto’s delen
De belangrijkste dienst die een groot deel van de branche zal innemen zal het delen van de zelfrijdende auto’s worden. Doordat de auto’s zelf kunnen rijden is het niet meer nodig om een auto voor de deur te hebben staan. Het wordt heel gemakkelijk om een auto op te roepen. Dit maakt het eigenlijk een soort carsharingplatform zonder bestuurders. Dit maakt dat er straks volgens de voorspellingen grote parkeervelden met auto’s komen te liggen langs de randen van steden en gemeentes en dat de auto voor de deur zal gaan verdwijnen uit het straatbeeld. De consument zal dan anders tegen deze zaken aan kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *