De dure Zwitserse frank speelt bedrijven uit Zwitserland parten waar het gaat om hun winst. Toch wist het Zwitserse Nestlé haar cijfers in het eerste kwartaal van dit jaar positief te houden.

Stijgende omzet eerste kwartaal

De omzet van Nestlé steeg in het eerste kwartaal met een half procent. In geld uitgedrukt kwam de omzet uit op 20,9 miljard Zwitserse frank. Nestlé verkocht flink meer producten en wist ook hogere prijzen hiervoor te rekenen. Zonder de drukkende factor van de wisselkoers en acquisities kwam er 4,4 procent omzet bij.

Voortgaande omzetstijging verwacht

Een groeiende omzet is een positieve ontwikkeling ten opzichte van vorig jaar. In 2015 daalde zowel de omzet als de winst met enkele miljarden. Wordt voor het gehele lopende boekjaar naar de autonome groei van de omzet gekeken, dan verwacht de leiding van het bedrijf een stijging van circa 5 procent.

Uitbreiding in Nunspeet

Ondertussen wordt door het bedrijf flink geïnvesteerd in Nederland. Zo wordt de vestiging in Nunspeet uitgebreid met een investering van 80 miljoen euro. In de fabriek in Nunspeet wordt babyvoeding geproduceerd. Na uitbreiding van de fabriek zal een extra productielijn worden opgestart voor baby’s met een voedselallergie. De laatste tien jaar stijgt het aantal baby’s met een voedselallergie erg sterk. Met de uitbreiding in Nunspeet speelt Nestlé in op deze ontwikkeling.

Gloednieuw publiekscentrum

Nestlé opent deze week aan het Meer van Geneve in Zwitserland een gloednieuw publiekscentrum Het is ontworpen door een Nederlands designbureau. De bedoeling van het op families gerichte centrum is om hen te informeren over het voeden van de wereldbevolking en om interactief met hen hierover te communiceren.

Verruiming online verkoop in China

Nestlé ziet een enorme potentie in de online verkoop van haar producten in China. Sinds begin dit jaar is het bedrijf actief op webshopgigant Alibaba. Nu breidt ze het aantal producten dat zij daar op Tmall verkoopt flink uit. Nestlé hoopt snel haar achterstand in te halen die zij de laatste jaren op online gebied opbouwde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *