Dirk Scheringa hoort niet thuis op de Amsterdamse effectenbeurs, zo stelt voorzitter Pieter Lakeman van Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI). De reden dat deze man niet op de beurs thuis hoort, heeft volgens hem te maken met het feit dat Dirk Scheringa een tekort heeft aan ethisch besef. Pieter Lakeman roept toezichthouder AFM en beursuitbater Euronext dan ook op om een beursgang van het nieuwe bedrijf van de oud-topman te voorkomen.

Scheringa wil naar beurs met CS Factoring

Scheringa stond eerder bekend als de oud-topman van de DSB Bank, die in 2009 viel en vele mensen benadeelde. Nu heeft de zakenman een ander bedrijf, namelijk CS Factoring. Met deze organisatie wil hij, via een zogeheten omgekeerde overname van de lege beurshuls Lavide, op de Amsterdamse beurs verschijnen. De beide bedrijven hebben zelfs al een overeenkomst, die op bepaalde hoofdlijnen al ondertekend en dus officieel is.

Lakeman stelt in zijn brief naar de toezichthouder en de beursuitbater dat de grootaandeelhouder van DSB met zijn bedrijfsvoering “de ethische toets der kritiek onvoldoende kon weerstaan”. Door deze man zijn volgens hem duizenden gezinnen “in het ongeluk gestort” en dit zou voldoende reden moeten zijn om de zakenman nu van de beurs te weren.

Lakeman: geen toekomstperspectief nieuw bedrijf Scheringa

Lakeman denkt dat het nieuwe bedrijf van Scheringa geen toekomstperspectief heeft. Daarnaast is hij bang dat het bedrijf opnieuw bedrijven of individuele personen financieel zal benaderen, net zoals indertijd bij de DSB Bank gebeurd is. Of het bedrijf inderdaad van de beurs geweerd zal worden, is nog niet bekend. De toezichthouder en beursuitbater moeten nog reageren op de brief van Lakeman, dus het is nog niet bekend of Scheringa wel of niet op de beurs zal verschijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *