In de Verenigde Staten is een beleggingsplatform gelanceerd dat speciaal voor vrouwen opgericht is. Het platform heeft de naam Ellevest gekregen en heeft zeker geen roze webpagina met tuttige uitstraling, maar betreft een degelijk platform voor de serieuze belegger. Omdat het een platform voor dames is, houdt het platform specifiek rekening met de financiële wensen van vrouwen. Het platform is opgericht door Sara Krawcheck, in de hoop een graantje mee te pikken van het enorme potentieel aan vrouwelijke beleggers. Uit onderzoek van het Center for Talent Innovation blijkt dat vrouwen in de Verenigde Staten ruim 11.000 miljard dollar te besteden hebben en hier wil het platform van profiteren.

Tegenwoordig bestaat voor alles een vrouwelijke variant, zo lijkt het. Na Addyi, ook wel de Viagra voor vrouwen genoemd, is het nu de beurt aan beleggen voor vrouwen.

Ellevest houdt rekening met ‘wage gap’

Maak je een account aan bij Ellevest, dan kun je zelf je beleggingsdoelen invoeren. Zo kun je ervoor kiezen om geld opzij te zetten voor je pensioen, maar ook voor je kinderen, voor je huis of gewoon voor jezelf.

Het algoritme van Ellevest houdt rekening met de verdiencapaciteit van vrouwen. Veel vrouwen verdienen namelijk minder dan mannen in de praktijk en in de VS wordt dit de ‘wage gap’ genoemd. Verder nemen vrouwen vaker langdurige pauzes in hun loopbaan (bijvoorbeeld door zwangerschap), maar leven ze wel weer langer en hebben ze dus langer een pensioen nodig. Ellevest houdt hier allemaal rekening mee, zodat het platform echt bij (het leven van) vrouwen aansluit.

Platform met voornamelijk index trackers

Vrouwen beleggen niet alleen minder dan mannen, maar doen dit ook minder actief. Dit betekent dat vrouwen minder geneigd zijn om dagelijks naar hun beleggingsportefeuille te kijken en wat passiever met hun beleggingen omgaan. Het is dan ook niet zo vreemd dat Ellevest voornamelijk trackers aanbiedt in het aanbod van het platform: een beleggingsproduct dat uitermate geschikt is voor de wat meer passieve belegger.

In ander nieuws: beleggen in farmaceuten? Kijk naar fabrikanten van populaire medicijnen, zoals Diazepam.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *