Zonder “Ferrari” ervoor en “Programma” erachter, klinkt het als een nieuwe datingsite. Dat is het echter totaal niet. Het Ferrari One-to-One Programma is het paradepaardje van Ferrari op Genève. Geen nieuwe auto, maar een nieuwe manier om je Ferrari aan te kleden.

“Heeft u dat ook wel eens? U rijdt op een zonnige zondagmiddag in uw 612 Scaglietti, genietend van het heerlijke motorgeluid. U slaat af naar rechts en komt voor een verkeerslicht te staan. Naast u komt dezelfde 612 Scaglietti te staan. Wat nu?” Zo moet ongeveer de wervingstekst voor het nieuwe One-to-One Programma klinken. Wat Ferrari met dit programma biedt, is een extreem palet aan mogelijkheden voor de eigenaar om zijn Ferrari tot in de puntjes aan de eigen wensen aan te passen. Want het zal je maar gebeuren dat je naast een mede-eigenaar komt te staan op straat. Ronduit gênant natuurlijk.

De 612 Scaglietti is de eerste die met het One-to-One Programma kan worden ‘gepimpt’. Niet verwonderlijk, aangezien het ook de Ferrari is waar je de meeste aanpassingen op zou willen zien (eerlijk is eerlijk: hij is leuk, maar niet zo smakelijk als zijn broertjes). Het programma gaat een stapje verder dan het bestaande en al redelijk gedetailleerde Carozzeria Scaglietti Programma en wordt op termijn leverbaar op alle modellen. Wat kun je ermee? Zo ongeveer alles, van aangepast leer aan de binnenkant tot aangepaste remklauwen aan de buitenkant. Dus voor wie droomt van knalroze remklauwen en oranje veerpoten op een appeltjesgroene 612 Scaglietti: de droom is (mits je een toereikend banksaldo hebt) binnen handbereik!

Voor de standaard 612 Scaglietti is er trouwens nog wat nieuws. De SuperFast gerobotiseerde versnellingsbak wordt leverbaar voor supersnelle schakeltijden. En wie het hoofd droog wil houden in stijl, kan straks een elektrochromatisch glazen dak bestellen. Dit dak kun je met een druk op de knop donkerder of lichter laten tinten, zodat bij elk weertype de juiste hoeveelheid licht op de kruin schijnt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *