Na een flinke daling van de goudprijs, is de prijs van goud weer een beetje hersteld. Dit komt door zwakkere economische cijfers uit de Verenigde Staten. Door de zwakkere cijfers, investeren er weer meer beleggers in hun veilige haven en stijgt de prijs van het edelmetaal licht. Er is geen sprake van een grote stijging, maar in ieder geval wel van een klein en subtiel herstel na de flinke daling.

Goudprijs herstelt langzaam: de cijfers

De prijs van goud noteert op dit moment 2,05 dollar of 1267,80 dollar per troy ounce (meeteenheid voor goud). Dit is 0,2 procent hoger dan enkele dagen geleden, toen de goudprijs flink gedaald was. Het is nog altijd flink lager dan de goudprijs van afgelopen zomer, maar de prijs is in ieder geval weer een beetje aan het herstellen sinds de flinke daling van enkele dagen geleden.

Val goudprijs werd ingezet door Fed

De Fed (centrale bank van de Verenigde Staten) heeft de val van de goudprijs in feite ingezet. Na het rentebesluit van de Fed in september, waarbij er werd gehint op een renteverhoging in de VS later dat jaar, werd de val van de prijs van goud ingezet. Op dit moment viel de prijs terug van 1340 dollar naar 1240 dollar. De prijs van goud is nog altijd niet hersteld, maar ligt gelukkig wel iets hoger dan deze flinke dip. Om de goudprijs echt te laten herstellen, zijn er meer zwakke economiecijfers van de VS nodig. Of deze zullen komen, is nog maar de vraag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *