Audi heeft niet alleen de A5 zonder dak in de planning staan, ook de A6 krijgt een opfriskuurtje. Is het een nieuwe trend onder de Duitsers om auto’s met het vervangen van een schroefje ‘vernieuwd’ te noemen?

Stylingelementen van de RS6

Wat zijn de verschillen ten opzichte van de oude A6? De vernieuwde A6 heeft wat stylingelementen van de RS6, hetgeen totaal geen schande is. De voorbumper op dit model, dat waarschijnlijk de S-Line bumpers heeft, is bijvoorbeeld geÔnspireerd op de pk-beul voor huisvaders. Je moet het Audi nageven: ze hebben in ieder geval wel aandacht besteed aan de koplampsproeiers. Die zitten onder geheel nieuwe afdekking. Jawel, dat lees je goed: een geheel nieuwe afdekking. Audi, chapeau!

Zwevende kentekenplaat

Ook de grille is veranderd. Hij heeft nu verticale spaken, zoals we die kennen van de Allroad. De kentekenplaat is nu niet meer omgeven door een goedkope plastic balk, maar ‘zweeft’ in de grille. Aan de zijkant zijn de knippertjes niet meer op hun oude plek te vinden, maar verplaatst naar de spiegels. En, last but not least, uiteraard heeft ook Audi deze facelift als kans gezien om LED’s in het rond te strooien: van voor tot achter is het ÈÈn groot komen en gaan van de kleine lampjes. Zat al veelvuldig op eerdergenoemde RS6, dus waarom niet? Het is tegenwoordig mode, dus je staat eigenlijk meer voor schut als je ze niet hebt, dan als je ze wel hebt.

Geen motorisch nieuws

Waar je bij Porsche dan in ieder geval nog goed nieuws krijgt op motorisch vlak, blijft het bij Audi angstvallig stil. Ja, de techneuten hebben beloofd om de ophanging en de motoren “subtiel te herzien”. Trappelen geblazen dus, in afwachting van de nieuwe A6. Hij is in oktober te zien op de Show van Parijs. Misschien tijd dat Audi de slogan verandert in: “Voorspelbaarheid door Techniek”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *